Gul: Oni koji prisluškuju biće najstrožije kažnjeni

Po izlasku sa džuma namaza, predsjednik Turske Abdullah Gul je dao važne izjave i tom prilikom oštrim tonom govorio o snimcima prisluškivanja koji su objavljeni na Youtube-u.

Predsjednik Gul je kazao da Turska dijeli 900 kilometara dugu granicu sa Sirijom i da sa tog područja dolaze prijetnje po Tursku, rekavši da je nastala situacija koju Turska ne može prihvatiti. Gul je skrenuo pažnju na prijetnje po turbe Sulejmana Šaha koje su se pojavile u posljednje vrijeme, dodajući: “Dali smo instrukcije da se razmotre scenariji kako se ne bi desio napad na tursku teritoriju i tursku zastavu u inostranstvu. Praćenje i prisluškivanje jednog takvog sastanka, kada se razmatraju mjere, ogromna je drskost. To je špijunaža usmjerena protiv sigurnosti turskog naroda”, izjavio je Gul.
Predsjednik Gul je istakao da su prisluškivani najviši državni zvaničnici i poručio da država to nikada neće tolerisati. Gul je kazao da je o ovoj temi razgovarao sa premijerom Recepom Tayyipom Erdoganom, ministrom i savjetnikom, dodajući “Oni koji su umiješani ili dali doprinos tom činu sigurno će biti otkriveni i najstrožije kažnjeni, onako kako to nalažu zakoni”.
(TRT Haber)
POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO