IN MEMORIAM: Dr Enver Redžepagić (1947 – 2013)

GUSINJE – Dr Enver Redžepagić, specijalista stomatologije, vitez dostojanstva i plemenitosti, dobročinitelj i jedan od najuglednijih građana koje je iznjedrio ovaj kraj, sahranjen je prije nekoliko dana na gradskom groblju u Gusinju. Njegova porodica, stotine prijatelja, kolega i poznanika rekli su mu posljednje zbogom.

2013 12 04 cgo t str xx v01 z pl memoriam 226x300 IN MEMORIAM: Dr Enver Redžepagić (1947 – 2013)Dr Enver Redžepagić bio je nenametljivi borac za dobrotu, plemenitost i pravdu. Njegovi savjeti i pouke nosili su ljekovitost. I mnogo više od toga.

Ostao je kao mlad ljekar u Gusinju, da tu, ispod visokih vrhova Prokletija, pomaže sugrađanima. Tu je i dočekao zasluženu penziju. I nije se pokajao.

Učinio je puno za gusinjski kraj. Kao dugogodišnji šef zdravstvene stanice i zubne ordinacije u Gusinju, stvorio je uslove za savremeno liječenje svojih pacijenata, posebno kod djece predškolskog i školskog uzrasta. Bio je aktivan društveno-politički i sportski radnik. Biran je u nekoliko saziva za člana OO DPS Plav, GO DPS Crne Gore, odbornika u SO Plav i na mnoge druge funkcije. Bio je dugogodišnji član uprave FK Gusinje. Za svoj rad i nesebično zalaganje i doprinos bržem razvoju zdravstva, dobitnik je mnogih priznanja i odlikovanja.

Njegovi prijatelji, kolege, poznanici i poštovaoci izgubili su viteza dostojanstva, plemenitosti i uglednog stručnjaka u oblasti stomatologije, ali će se sa dužnim poštovanjem sjećati svega onoga što je Enver učinio za svoj zavičaj.

R. Gruda

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO