Iz grla mu izvadili živu pijavicu dugu 12 cm!

iz-grla-mu-izvadili-zivu-pijavicu-dugu-12-cm_trt-bosanski-23907

Hakkiji Bakti iz turskog grada Nevšehira, koji se obratio ljekarima žaleći se na bolove u grlu, otežan govor i disanje, iz grla je izvađena živa pijavica duga 12 cm. Prilikom pregleda grla kamerom identificirana je živa pijavica koja se pridržavala za glasne žice i opružena ka dušniku. Pacijent je nakon toga podvrgnut operativnom zahvatu i sada se osjeća dobro.
Ljekar specijalista otorinolaringolog i hirurg koji je obavio operaciju, dr. Ali Degirmenci, kazao je da je prilikom pregleda kod pacijenta vidio živu pijavicu kako se pridržava za glasne žice. “Imajući u vidu da bi pijavica, hraneći se krvlju, s vremenom mogla dostići velike razmjere i dovesti do iznenadnog zastoja u disanju, hitno smo operisali pacijenta. Operativnim zahvatom, koji je trajao otprilike 20 minuta, uspješno smo je izvadili”, rekao je dr.Degirmenci upozoravajući da ljeti treba obratiti više pažnje i suzdržavati se od pića vode iz sumnjivih česmi kako ne bi dolazilo do ovakvih neugodnosti.

Pacijent Hakki Bakti je kazao da se slučaj dogodio jer je popio vode iz jedne česme u njegovoj ulici, dodajući da više nikada neće piti vodu iz česme.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO