Izjava reisu-l-uleme povodom dešavanja u Islamskoj zajednici u Srbiji // video

Sarajevo, 25. april 2013. (MINA) – Povodom posljednjih događaja vezanih za Islamsku zajednicu u Srbiji, reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović za Muslimansku informativnu agenciju (MINA) dao je sljedeću izjavu:

kavazovich-Izražavam duboku zabrinutost zbog ukupnih okolnosti u kojima već dugo vremena radi Islamska zajednica u Srbiji. Upravo složenost prilika u kojima djeluje Islamska zajednica u Srbiji još više nalaže svim organima, ustanovama i uposlenicima Islamske zajednice u Srbiji potpunu predanost poštovanju normativnih akata i procedura te moralnu i profesionalnu odgovornost u vršenju misije Islamske zajednice.

Za Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini neprihvatljiva je zloupotreba povjerenja i nesavjesno vršenje odgovornih dužnosti na bilo kojoj razini u Islamskoj zajednici. Također, poznat je stav Rijaseta prema svim uposlenicima Islamske zajednice, a to je da se sva otvorena pitanja i nesporazumi moraju rješavati u duhu normativnih akata i propisanih procedura Islamske zajednice.

Rijaset Islamske zajednice u vezi posljednjih događaja u Islamskoj zajednici u Srbiji, shodno normativnim aktima i procedurama Islamske zajednice, utvrdit će relevantne činjenice i zauzeti stav.

Izvor:Rijaset.ba

Isti stav preneo je u izjavi za regionalnu televiziju i portparol Rijaseta Islasmske zajednice u BIH Ekrem  Tucaković.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO