Javorovac BDZ – “Muftijin put”, put u “nemirnu slobodu”.


Mirsad Javorovac
Mirsad Javorovac

Zapanjeni smo kontradiktornom izjavom Muamera Zukorlića da će Islamska zajednica funkcionisati autonomno i slobodno i da neće biti servis političkih partija, u trenucima kad se vrši agresija na Bosnjačku demokratsku zajednicu-BDZ, od strane njegove interesne grupe. 

Nakon pokušaja  kontrolisane agresiju na BDZ, Zukorliću se kao bumerang vratilo i odrazilo na nezadovoljstvo i prilike u Islamskoj zajednici, SBK, BANU i institucijama koje su mu bliske.
Autonomnost IZ-e za njega ne predstavlja drugo do sigurnu kuću nakon propalih pokušaja uspostave monopola nad nacionalnim, političkim i ekonomskim resursima Sandžaka.
Konačno je jasan “muftijin put”, put u “nemirnu slobodu” uz jasanu poruku sandžačkoj i široj javnosti da jedino mogu bezbrižno živjeti u “mirnom ropstvu” njegove vladavine.
Autonomnost IZ-e i njenih članova je ugrožena jednoumljem, bahatošću, neuviđajnošću i manjkom suptilnosti u njenom vođenju.
Kada se osjeća sigurnim i stabilnim u Islamskoj zajednici narušava autonomnost političkog, kulturnog, obrazovnog i društvenog života, a kada se osjeti slabim i uzdrmanim onda kao argument poteže ugroženu autonomnost Islamske zajednice.
Kao pripadnik Islamske zajednice i dugogodišnji član Sabora koji je ukazivao na mnoge nepravilnosti u radu tvrdim da je ovo pokušaj predstavljanja agresora u žrtvu kako bi našao način i modalitet svojeg opstanka i opstanka svoje interesne grupe.  
BDZ stoji čvrsto i odlučno na svojem programskom stavu, koji smo isticali i prije agresije na našu stranku, da smo za jedinstvenu Islamsku zajednicu sa duhovnim centrom u Sarajevu.
Uvjeren sam da su Bošnjaci ovo prepoznali i da će ostati mirni i pribrani  te da neće podleći manipulacijama u koje su pozvani. 
POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO