Jevtović: Novi Pazar može u Evropu, prvi naredni korak pobeda u Subotici – video

Fudbaler Novog Pazara Marko Jevtović rekao je da njegov tim mora da pobedi Spartak u utakmici 27. kola Superlige Srbije, kako bi ostao u trci za mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope.

“Igramo u gostima protiv ekipe koja ima mnogo iskusnih i kvalitetnih individualaca, ali i nekoliko veoma talentovanih igrača. Ipak, jedino nas pobeda ostavlja u konkurenciji za izlazak na evropsku scenu, pa ćemo na osnovu tog cilja i igrati u Subotici”, rekao je Jevtović radiju Sto plus.

Utakmica u Subotici između Spartaka i Novog Pazara igra se sutra od 15 časova. Novi Pazar je šesti na tabeli sa 38 bodova, dok je Spartak na 10. mestu sa sedam bodova manje.

“Oni još nisu prebrinuli brige oko opstanka, motiv im neće nedostajati, ali verujem da ćemo posle pobede nad Voždovcem u prošlom kolu nastaviti u ritmu uspeha. Mislim da smo se psihološki stabilizovali i da je rezultatska kriza prošlost”, kazao je Jevtović.

U timu Novog Pazara neće biti Slobodana Vukovića, Dejana Rusmira i Miljana Mutavdžića koji pauziraju zbog žutih kartona, Edin Selimović i Siniša Stevanović su povređeni, dok je Vuk Sotirović već duže suspendovan zbog nediscipline.

“Značajno smo hendikepirani, ali to ne sme da promeni naš pristup. Verujem da imamo dovoljno kvalitetnih igrača i da možemo do bodova”, ocenio je Jevtović.

Novopazarci su jesenas na Gradskom stadionu pobedili Spartak sa 3:0,
ali sedam godina nisu pobedili Spartak u gostima. U Subotici su poraženi u šest od sedam poslednjih duela, u Super ligi, Prvoj ligi i Kupu Srbije.

“Srušili smo neke neprijatne tradicije, pokušaćemo i ovu”, rekao je Jevtović.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO