Jovanovć – Muftija podržava LGBT osobe, Zukorlić – Potvrdio! Vernici u čudu – video

Novi Pazar – Nakon jučerašnje emisije “Stav Srbije” u kojoj je gostovao predsednik LDP Čedomir Jovanović u Novom Pazaru ne smiruju se strasti jer je Jovanović izjavio da Muftija Sandžački Muamer Zukorlić podržava osobe sa LGBT populacijom.


Mnoge facebook stranice i pojedinci objavili su sa čuđenjem ovu izjvu Čedomira Jovanovića a i sam muftija Zukorlić izdao je kasno sinoć šturo saopštenje za javnost u kome se kaže da “on nije izdao FETVU”

Tačno je da je muftija izjavio da koalicioni sporazum BDZ Sandžaka Jahije Fehratovića i LDP-a ne sadrži ništa što je vjerski i moralno sporno stoji u saopštenju IZ u Srbiji.


Međutim Sandžački muftija koji je poznat po oštroj retorici nije demantovao ovu Jovanovićevu izjavu a vernici u džamijama danas prepričavaju, čude se i osuđuju ovu izjavu te čekaju zvanično objašnjenje i stav Sandžačkog muftije o izjavi Lidera LDP Čedomira Jovanovića.
Jedan od džematlija sa kojim smo pričali, a koji je želeo da ostane anoniman kaže da je jutros rano poslao e-mail reisu-l-ulemi Kavazoviću kojeg je zamolio da ispita šta se zapravo dešava u Sandžaku i kakve stavove iznosi Sandžački muftija.
“Ja kao hadžija i vjernik, ne mogu se pomiriti sa činjenicom da naš verski lider koji je duboko zagazio u političke vode podržava nešto što Islam strogo zabranjuje i osuđuje. Zato sam kao vjernik i pripadnik Islama vrlo potršen ovom izjavom uvaženog reisa Kavazovića zamolio da ispita šta se događa ovde” rekao nam je potrešeni hadžija.

Potrešeni hadžija nam objašnjava da postoji lobi i jedan imam u Americi koji venčava gay osobe a koji je osuđen od svih islamsih učenjaka i institucija i strahuje da se tako nešto ne dogodi i u Sandžaku!
Podsetimo lider LDP Čedomir Jovanović kazao je juče da mu je Sandžački muftija Muamer Zukorlić kazao prošle nedelje da podržava i LGBT populaciju.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO