Kanje Vest prekinuo turneju, smešten u psihijatrijsku bolnicu zbog stresa

505

Američki reper Kanje Vest smešten je u bolnicu nakon što je iznenada prekinuo američku turneju na kojoj je trebalo da održi još 21 koncert, javljaju američki mediji.

Navodeći neimenovane izvore i predstavnike muzičara mediji javljaju da je Vest juče popodne po lokalnom vremenu prevezen u bolnicu u Los Anđelesu zbog stresa i iscrpljenosti i da će tamo provesti noć radi sopstvene bezbednosti.

Predstavnik policije u Los Anđelesu rekao je za AP, ne potvrđujući da se radi o Kanje Vestu, da su pozvani na adresu u Zapadnom Holivudu juče popodne i kad su došli videli su da se ne radi o kriminalnim radnjama već o “medicinskoj situaciji”. Pacijent je kolima hitne pomoći prebačen u bolnicu u smešten na odelenje psihijatrije, rečeno je agenciji AP.

Svet je upravo otkazao svoju američku turneju Sent Pablo posle višednevnih čudnih i besnih ispada zbog kojih je češće nego obično bio tema na društvenim mrežama.

Vest je iznenadna u nedelju uveče otkazao koncert u Los Anđelesu samo tri sata pre nastupa, a posle toga je odlučio da otkaže celu turneju koja je trebalo da traje do 31. decembra.

On je u subotu razočarao publiku jer je na koncertu u Sakramentu izveo samo tri pesme dok je ostatak nastupa iskoristio za tiradu protiv kolega Džej-Zija i Bijonse s kojima je nastupao tokom predizborne kampanje, podržavajući Hilari Klinton.

Američki muzičar je pre nekoliko dana rekao da nije glasao na američkim predsedničkim izborima i dodao da bi u slučaju da je izašao na glasanje svoj glas dao pobedniku, republikancu Donaldu Trampu.

Tokom vikenda on je preplavio svoj Instagram nalog sa gotovo 100 modnih fotografija, mutnih i loše kadriranih.

izvor: N1