Koštunica iskulirao potresno pismo Jovanke Broz!

Untitled-1

Pismo Jovanke Broz, u kom moli da joj država pomogne, a ekskuzivno su ga juče objavile Naše novine, bilo je upućeno Vojislavu Koštunici.

Mada je pre dva dana u Koštunicinom kabinetu rečeno da se njemu Titova udovica nikada nije obratila za pomoć, iz veoma pouzdanog izvora potvrđeno je da su potresne reči bile upućene upravo poslednjem predsedniku Savezne Republike Jugoslavije (2000-2003.), kioji je od 2004. do 20008. bio predsednik Vlade Srbije.

U tom pismu koje je Jovaka, da podsetimo, naslovila na “predsednika”, ona između ostalog navodi da je moderna robinja u srcu Evrope i da živi u bedi, više gladna nego sita. Pismo, kako ona konstatuje, zapravo predstavlja njen odgovor na tople reči koje joj je “predsednik” uputio preko čoveka kog oboje cene i poštuju.

Naše novine su ponovo juče pitale lidera DSS-a da li je imao u rukama ovo pismo, međutim odgovor ovog puta nisu dobili.

A kako je živela Jovanka Broz i od kakvog je značaja bila pomoć države znala je smao ona. Ipak, podaci kojima javnost raspolaže dovoljni su da se shvati da je živela ispod svakog dostojanstva, što dokazuje da nijedna vlast nije prstom mrdnula da joj pomogne..Uzalud su bile sve molbe nekadašnje prve dame.

Titov unuk Joška Broz kaže da ga boli činjenica što joj nisu pomogli oni koji joj sada izjavljuju da žele da isprave istorijsku nepravdu.

“Od devedesetih, trideset i nešto godina imali su i te kako šansi da isp0rave istorijsku nepravdu. Za uslove u kojoma je živela tri decenije krive su sve vlasti ove zemlje. Upravo oni koji sada ispravljaju napravdu pustili su je da živi tako. A sada su je se setili, kad je smeštena u rupu dva sa dva”, kaže Joška Broz.

Pitali su ga kome je bilo upućeno pismo koje je Jovanka napisala.

“Ne znam. Ali takvih pisama je bilo više, zato i kažem da su sve vlasti krive”, navodi on i kaže šta misli o tome što je Jovankinoj sesti obijen stan.

“Dokumentacija koju je Jovanka imala, a među kojom je, između ostalog, i popis stvari koje su u sefovima logično je da bude kod sestara. Pominje se i testament za koji ja ne znam da li postoji. Šta god da je , sve je ovo sumnjivo.

Pošto su Naše novine juče obišle vilu “Bor” u kojoj je do pre dva meseca živela Jovanka Broz u bedi i samoći, radnik obezbeđenja je naveo:

“Znam samo kako izgledaju podrumske prostorije, koje su obijene početkom godine. U odaje gde je zaista živela nikada nisam kročio. Ona je ipak želela da ima svoju privatnost. Otud je mi nismo čuvali danju, već samo noću. Tek otkako je otišla u bolnicu čuvano vilu 24 sata”.

Jovanka će biti sahranjena u subotu u 12 sati u Kući cveća uz sve vojne počasti ali bez obeležja – zastave, krsta i petokrake.

Izvor: Naše novine

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO