Kristijan: Bilo je grozno u zatvoru!

“Bilo je grozno. Meni je jako žao što su o meni izneli žive neistine. Mene su mediji toliko pljuvali da ću teško da se operem od tih optužbi”, izjavio je za “Alo!” po izlasku iz beogradskog Okružnog zatvora Aleksandar Kristijan Golubović (44), optužen za trgovinu drogom.

kristijan-golubovic

Golubović je posle skoro četiri godine juče popodne pušten na slobodu, nakon što je sud uvažio žalbu njegovog advokata Nikole Todorovića, koju je podneo na produženje pritvora.

“Ne znam kako ću da se operem od optužbi kod svih, pogotovo kod mlađe populacije. Pa, ja u životu drogu nisam uzeo, cigaretu zapalio! Napio se nisam, a natovarili su mi optužbe kao da sam srpski Eskobar. Ja nikad u životu nikom drogu ne bih prodao!

Uhapsili su mene i moju majku, koju su ucenili da kaže da sam prodavao drogu, a ona je pristala kako ne bi uhapsili moju tadašnju suprugu i maloletnog sina”, rekao je Golubović, dodajući da je ushićen i da su ga sačekali porodica i njegov advokat, sa kojima je izlazak na slobodu proslavio u jednom kafiću.

Viši sud zakazao je za 15. januar iduće godine iznošenje završnih reči Golubovića i još nekolicine optuženih, nakon čega će biti izrečena presuda. Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je u martu ove godine presudu kojom je Golubović osuđen na sedam i po godina zatvora zbog prodaje heroina i naložio novo suđenje.

Golubović je optužen da je organizovao grupu koja je trgovala heroinom od početka avgusta 2009. do 16. januara 2010. godine, kada je policija prilikom hapšenja zaplenila 125 grama heroina. Uhapšen je 16. januara 2010. po izlasku iz crkve Svetog Marka u Beogradu.

“Kada sam uhapšen, u crkvu sam išao da bih poljubio mač svetog Aranđela, jer mi je tada slava”, rekao je Golubović u završnoj reči početkom decembra 2010, koji je sebe nazvao ekspertom za oružje i istakao da ima i „izviđačka i specijalistička dejstva“.

On je tada naveo i da ga policija mrzi zato što je popularan, ali da on posle „svake robije izlazi mlađi, lepši, jači i pametniji“.

“Bio sam 57 nedelja na slobodi i doživeo sam 50 fizičkih startova policije. Ništa nisu našli”, dodao je Kristijan.

Golubović je dobar deo svog života proveo po zatvorima, a poznat je i po bekstvu iz grčkog zatvora Malandrino, u kojem je služio kaznu od 14 i po godina zbog oružane pljačke, ali i kao jedan od aktera dokumentarnog filma o srpskom podzemlju iz 1996. “Vidimo se u Čitulji”.

Dok je boravio u zatvoru, razveo se od druge supruge Suzane Milojković i 2009. uplovio u vezu sa atraktivnom košarkašicom Tatjanom Tanjom Živanović (23) iz Kraljeva, koja trenutno igra za prvoligaški košarkaški tim Šumadija iz Kragujevca. Golubovićeva bivša supruga Suzana Milojković je sredinom prošle godine podnela zahtev za razvod braka.

Nokautirao Arkana, šamarao Draškovića

„Ja sam idol mladih! Sa 17 godina sam nokautirao Željka Ražnatovića Arkana i šamarao Andriju Draškovića jer je podvodio maloletnice!“, opisao je sebe na ponovljenom suđenju Golubović u decembru 2010. godine.

„Sa 17 godina nokautirao sam jednog Arkana, šamarao sam Andriju Draškovića. Veliki sam protivnik droge i narkomana, čak mi je i moj drug Milorad Ulemek Legija nagovestio da bih mogao da imam problema sa Dušanom Spasojevićem jer ne shvatam tu njihovu sferu droge“, naveo je tada Golubović.

sandžakhaber / Izvor: Alo!

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO