Krizni štab opštine Sjenica prihvatio 100 azilanata u Tutinu na dve lokalcije

Sjenica – Tutin – Krizni štab opštine Sjenica odlučio je večeras da prihvati oko 100 azilanata i precizirao da će ih smestiti u privatni hotel “Berlin” koji se nalazi u centru grada.

sjenicaaaaa
Nakon sednice, predsednik opštine Hazbo Mujović, koji je predsedavao opštinskim kriznim štabom, rekao je da će Sjenica učiniti sve da zbrine azilante koji budu upućeni u tu opštinu.
“Građani Sjenice će potvrditi svoju humanost i gostoprimstvo”, rekao je Mujović, dodajući da je dosta Bošnjaka napustilo svoja ognjišta i da su zatražili azil po zemljama zapadne Evrope i Turske.

Predsednik opštine Tutin Šemsudin Kučević izjavio je večeras Tanjugu da u Tutinu postoje dva objekta u kojima bi mogli da se smeste azilanti i dodao da će biti sve učinjeno da im se obezbedi normalni uslovi.
“Imamo dva objekta u kojima bi mogli da smestimo azilante a to su jedna škola i upravna zgrada bivše fabrike Jelak. Očekujemo dolazak nadležnih iz službe sekretarijata za izbeglice koji će pogledati objekte i videti kakvi su uslovi i da li ti objekti zadovoljavaju standarde,” rekao je on.

Opština Tutin će učiniti sve da se mobilišu ljudi i da se azilantima, uglavnom iz afričkih zemalja, omoguće normalni uslovi za smeštaj, rekao je Kučević napominjući da ovo nije prvi put da Tutin prima azilante i izbeglice i pokazuje svoju solidarnost.

“Mi smo i u najtežim vremenima pokazali svoju solidarnost. U Tutinu su ranijih godina bile smeštene i izbeglice iz Knina, Bosne i Kosova,” dodao je on.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO