Kučević: SDP i SNS deo vlasti u Tutinu

Dogovori oko formiranja nove koalicije izmedju Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka i Sandžačke demokratske partije (SDP) u Tutinu biće formalizovani na narednoj sednici Skupštine opštine, koja će biti održana najkasnije za 15 dana, saznaje radio Sto plus.

Predsednik opštine Šemsudin Kučević rekao je našem radiju da će osim SDP, deo vlasti u ovoj opštini biti i Srpska napredna stranka (SNS), iako ova partija nema nijednog odbornika.

„Mi pre svega želimo da to bude jedna funkcionalna vlast i strateško partnerstvo, a zainteresovani smo da im damo mesta gde smo mi pokazali slabost, kao što su porezi, inspekcijski poslovi, javno pravobranilaštvo. Sa SDP smo se dogovorili da ne remetimo ozbiljnije postojeću konfiguraciju, a tražićemo i sva moguća rešenja i u Opštinskom veću, pomoćnicima, Skupštini opštine, dakle razgovaraćemo o svim nivoima. Sa SNS razgovaramo o tome da oni predstavljaju opštinu u kontaktima sa Vladom Srbije, a razgovaramo i o resoru za informisanje“, rekao je Kučević.

On je istakao da će suština nove vlasti u ovoj opštini biti da nema preglasavanja, već da se sve odluke donose koncenzusom.

„Dogovori traju već duže vreme, jer želimo da sve uradimo najkvalitetnije moguće. Naša dosadašnja saradnja, nakon potpisivanja Deklaracije o strateškom partnerstvu, doprinela je da se relaksiraju politički odnosi u gradu, a sigurno će to biti još daleko bolje kada uskoro počnemo i zvanično zajedno da radimo“, rekao je Kučević našem radiju.

On je prošle godine šesti put izabran za prvog čoveka opštine Tutin, nakon što je na izborima apsolutnu većinu dobila SDA Sandžaka sa 22 odbornika, dok je SDP osvojila devet, a Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka šest odborničkih mesta.

Podsećamo da su predsednici SDA Sandžaka i SDP Sulejman Ugljanin i Nihad Hasanović potpisali 20. decembra prošle godine Deklaraciju o strateškom partnerstvu, u cilju uspostavljanja političke stabilnosti i pozitivne političke klime u Sandžaku.

Jedna od 13 tačaka ovog dokumenta navodi da će ove dve stranke omogućiti obostrano učešće u vlasti u sandžačkim opštinama, pravljenjem novih koalicija ili proširivanjem postojećih.

Poštujući Deklaraciju, SDA Sandžaka je pre mesec dana postala deo vlasti u Novom Pazaru, a dva meseca pre toga SDP je postala deo vlasti u Sjenici.

izvor radiostoplus

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO