Kujević: obavezni smo da pomognemo našoj braći u Sriji, Plojović osuđuje sve koji motivišu muslimane- Video

Abdurahman ef. Kujević pomoćnik Muamera Zukorlića za sjeverni Sandžak nedavno je u jednom svom predavanju govorio i o sukobima u Siriji stajući otvoreno na stranu pobunjenika koji se bore u Siriji protiv režima Bašara Al Asada.

 

Kujević i Plojović
Kujević i Plojović

Kujević u ovom predavanju tvrdi da događaji koji se dešavaju na kako kaže “svetoj zemlji Šamu” čiji je Sirija deo i dodaje da je u Siriji na vlasti jedna od šiitskih nevjerničkih sekti koje je nazvao “ćafirima” i rekao da su ih kolonijalisti zapadnih zemalja tamo ostavili na vlasti da kako kaže “kažnjavaju Allahove robove i sprečavaju da se Allahova vjera širi”.

 

Kujević je naveo da su tamo na sceni silovanja, klanja i ubijanja i dodaje da se tamo ne ubijaju mislimani već da se tamo vodi borba između KUFRA i Imana.

“obavezni smo da pomognemo našoj braći i mi smo u prilici da im pomognemo, dodajući na kraju da se ta pomoć ogleda u dovi”.

 

Pomoćnik muftije za sjeverni Sandžak je rekao da je to mubarek revolucija koja je zahvatila svetu zemlju Šam, i da su to pobede za pobedom te da “oni koji se bore nijesu gubitnici nijesu, navodeći da muhmini (vjernici) ne mogu biti na gubitku”. 

 

“Oni pobjeđuju, njihovi gubitnici ili njihovi mrtvi u Šehidi kod Allaha u to nema nikakve sumnje, a to je najveća deredža, jeste bolno ali je to temelj pobede Islama i Muslimana”.

 

Podsetimo, prethodno je Rešad ef. Plojović izjavio da Islamska zjednica u Srbiji osuđuje sve one koji na bilo koji način pozivaju ili podržavaju, motivišu muslimane da se lično uključe u borbe u Siriji i optužio NVO Put Sredine da se time bavi. U predavanju Abdurahmana ef. Kujevića se vidi ko vrši pozive za pomoć pobunjenicima u Siriji.

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rTAVGy5nrfw

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO