Kviz znanja “ Evropa, to si ti”

U sklopu kampanje “Evropa, to si ti”, koju finansira Evropska unija, Vlada Švajcarske i Vlada Republike Srbije preko Programa evropskog partnerstva sa opštinama EU PROGRES, a sprovodi je Balkanska istraživačka mreža BIRN Srbija i edukacioni centar iz Leskovca, danas je u svečanoj sali Kulturnog centra održan kviz znanja, u kome su učestvovale skole iz juzne i jugozapadne Srbije. Kancelarija za mlade jedan je od partnera na ovom projektu i takođe jedan od organizatora ovog kviza. 

Evropa-to-si-ti
“Kancelarija za mlade iz Novog Pazara je partner na ovom projektu i mi smo zajedno sa edukativnim cenrtom iz Leskovca pokrenuli u Novom Pazaru i celom ovom regionu celu ovu priču. Danas će se takmičiti škole iz novog Pazara, Sjenice, Tutina, Priboja, Prijepolja i Nove Varoši i nadam se, siguran sam da će pobediti najbolji i da će najbolji predstavljati naš region na finalnom takmičenju u Leskovcu”- rekao je Džemaludin Paučinac, direktor novopazarske Kancelarije za mlade.

Milorad Mladenović predstavnik edukacionog centara Leskovac moderator današnjeg kviza, kazao je da će u okviru kampanje “Evropa, to si ti” biti organizovano više aktivnosti i dogadjaja u južnoj i jugozapadnoj Srbiji do juna ove godine, gde će gradjani imati priliku da se upoznaju i susretnu kroz razne ulične akcije ali i akcije  poput ovog kviza, sa vrednostima, praksama i standardima Evrope, kako bi samostalno i informisano formirali svoje stavove o pristupanju Srbije u Evropsku uniju. Takođe Mladenović je učesnike upoznao sa pravilima i etapama kviza, čije final eće biti u Leskovcu kao i da će prvoplasirana ekipa osvojiti 80.000 dinara u opremi za svoju školu, dok će drugoplasirana ekipa osvojiti 30.000 dinara.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mwD2kKgM5js

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO