Lejkersi izudarali Hauarda i dobili Hjuston, Vejd primirio Kliperse

398138_gasol-hauard-reuters_f

U sva tri NBA meča odigrana u noći između četvrtka i petka po srednjeevropskom vremenu bilo je drame, a ukupna razlika sa kojom su do pobeda došli Majami protiv Klipersa, Denver protiv Atlante i Lejkersi na gostovanju Hjustonu je svega osam poena.

Možda i najveće iznenađenje priredili su Los Anđeles Lejkersi koji su do trijumfa od 98:99 u Hjustonu došli prilično “izudaravši” svog doskorašnjeg centra, Dvajta Haurda. Naravno, radili su to vrlo planski, a u okviru pravila igre, računajući na njegovu (ne)preciznost sa linije penala. I, račun im je bio dobar: Hauard je od 16 slobodnih bacanja realizovao samo pet.

Pa opet, nije bilo lako timu iz “grada anđela” na terenu favorita, na kome je ofanzivno bio više nego uspešan Džejms Harden sa 35 poena (šut 9/24), a na kome je Hauard uz 15 poena imao i 14 skokova. Štaviše, Hjuston je vodio sve do sekund i tri desetinke pre kraja, kada je Stiv Blejk trojkom doneo pobedu Lejkersima. Pokušaj domaćih da uzvrate, preko Patrika Beverlija, nije bio uspešan, pa su Rokitsi došli do učinka 4-2, a njihov rival, čiji su najbolji strelci bili Džodi Miks sa 18 i Vesli Džonson sa 16 poena, do 3-3.

I dok su Lebrona Džejmsa mučila leđa, te je u pobedi Majamija nad Klipersima od 102:97 učestvovao sa, za njega skromnih, 18 poena, u ekipi aktuelnih NBA šampiona briljirao je Dvejn Vejd. Ubacio je 11 od svojih 29 poena u poslednjoj četvrtini, iz igre je šutirao 13/22 a uručio je i sedam asistencija.

Majami je dobio 51 od poslednjih 57 utakmica kada Vejd postigne bar 20 poena, a njegov kratkotrajni predah od bolova, i to na samom startu sezone, urodio je plodom.

“Svi su govorili da je sa njim gotovo. Pa, procenite sada sami”, rekao je posle meča trener Majamija Erik Spoelstra, čiji je tim stigao do 4-2, dok su Klipersi, čiji je najbolji strelac Blejk Grifin ubacio 27 poena i imao 14 skokova, a Kris Pol uz 11 poena imao 12 asistencija, sada na po tri pobede i poraza.

Prvi trijumf u ovoj sezoni, a prvi trenerski trijumf za stratega Denvera Brajana Šoua, Nagetsi su ostvarili savladavši Atlantu sa 109:107. Sve bi bilo prilično drugačije da je Al Horford 1,9 sekundi pre kraja uvećao svoj košgeterski saldo sa 21 postignutim poenom, ali je njegov poslednji šut zaustavio obruč.

Atlanta je imala i raspoloženog Pola Milsapa, strelca 29 poena, ali Houksima nije pomogla ni činjenica da je Kajl Korver na 78. uzastopnom meču pogodio trojku (sada dve) i tako stigao do trećeg mesta u NBA istoriji. Denver se oslonio na Taja Losona, koji je uz 23 poena imao i osam asistencija i sedam skokova, dok je Džavejl Megi bio u igri Atlanta “nije postojala”, ne samo zbog njegovih 14 poena već i čvršće odbrane Nagetsa, a trijumfu domaćih Nejt Robinson je pripomogao sa 15 poena i četiri ubačene trojke iz šest pokušaja.

Rezultati:
Majami – LA Klipers 102:97
Denver – Atlanta 109:107
Hjuston – LA Lejkers 98:99

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO