Ljajić: Bez digitalizacije Srbija će biti “analogna mrlja”

Ukoliko ne zavšri proces digitalizacije u planiranim rokovima, Srbija će biti “analogna mrlja” u “digitalnom moru” sa velikim posledicama i po građane i po privredu, ocenio je danas ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Rasim-Ljajić

 

U izjavi novinarima na marginama skupa “e-trgovina 2013.” na Paliću, Ljajić je podsetio da su rokovi za završetak ovog procesa bili pomerani i ocenio da su bili “potpuno nerealno postavljeni”, rekavši da je bilo planirano da 2012. godine Srbija završi proces digitalizacije, pa je to izmenjeno i rok je 17. jun 2015.

“Ukoliko to do tada ne uradimo, Srbija će biti analogna mrlja u digitalnom moru, sa velikim praktičnim posledicama i za građane i za privredu. To je ogroman resurs o kome se malo zna. Nastojimo da ubrzamo taj proces, da sustignemo one koji su ispred nas u tom pogledu”, rekao je Ljajić.
On je ocenio da je kašnjenje bilo potpuno neopravdano, a da nadležni čine sve što mogu da obezbede da se proces digitalizacije završi do roka koji je i predviđen.
“To će omogućiti korist i za građane, ali i korist i za državu, jer će oslobađanjem slobodnih frekvencija država moći da ostvari značajan prihod u budžetu i to je taj resurs o kome govorimo i o kome se veoma malo zna”, rekao je Ljajić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO