Ljajić i Selaković: Obići ćemo svako mesto u Sandžaku

Novi Pazar – Na planini Zlatar sinoć je održan sastanak članova opštinskih i gradskih odbora Sandžačke demokratske partije i Srpske napredne stranke iz sandžačkih gradova kome su prisustvovali predsednik SDP-a Rasim Ljajić i potpredsednik SNS-a Nikola Selaković. Na sastanku je bilo o reči o onome što članove ove kolaicije očekuje u kampanji ali i o onome šta ih čeka kada budu kako je rekao Selaković „došli u priliku da preuzmu čist mandat od gradjana“

Potpredsednik Srpske napredne stranke Nikola Selaković rekao je da je zadovoljan sastankom sa koalicionim partnerima i da je dogoreno mnogo toga što će se dešavati u kampanji. „Vodimo bitku za bolju Srbiju, onu u kojoj će gradjani moći da se zaposle, da normalno planiraju porodicu, da školuju svoju decu, leče svoje roditelje i kroz nekoliko godina zakoračćemoi u evropsku porodicu naroda kako nam i dolikuje. Za to nam treba dosta napora, dosta medjusobnog razumevanja, dosta rada, ulaganja, ali mnogo ne toliko lepih stvari“ – reako je Selaković.

Predsednik SDPS-a Rasim Ljajić zadovoljan je bio nakon sastanka. „Dogovorili smo se da ćemo obiće svako veće selo i naselje u Sandžaku. Dogovor je da ne obećavamo ono što ne možemo da ispunimo i to je ono po čemu će se ova kampanja razlikovati od dosadašnjih. Hoćemo da dodjemo do svakog čoveka, penzionera, poljoprivrednika i da pokušamo da definišemo šta možemo da uradimo i da im pomognemo“ – rekao je Ljajić.

On je takodje rekao i da su tema jučerašnjeg sastanka bili predlozi konkretnih projekata vezanih za pojedine opštine. „Akcenat je na razvoju poljoprivrede, a uskoro će biti realizovani i značajni poljoprivredni projekti. Takodje, tu su projekti i u oblasti energetike. Očekujem da ministarka energetike uskoro poseti ove opštine i dogovori realizaciju nekoliko značajnih projekata. Tema sastanka bile su i strane investicije i dolazak ulagača. Imamo ozbiljne najave tih ljudi. Očekujemo otvaranje novih radnih mesta. To nisu bajke već ozbiljne najave. Puno posla nas očekuje, hoćemo da zasučemo rukave da vredno radimo“ – rekao je Ljajić.

„Svi drugi obećavaju kule i gradove. Obećavaju da će napraviti El dorado, a ništa ne rade. Mi znamo kakvi su problemi. Neće biti ni malo lako posle 16. marta, čak ni u prvoj godini, ali će u prvoj godini mandata biti uradjeno ono što je neophodno. Svi smo odlagali reforme, ali je neophodno da se uhvatimo u koštac sa problemima i da ih rešimo“ –zaključio je Ljajić.

Ovom sastanku prethodio je sastanak članova sandžačkih odbora SDP-a na kome je bilo reči o dosadašnjim aktivnostima, budućim planovima, stanju u odborima kao i njihovim potrebama, ali i atmosferi nakon predaje liste za nastup na parlamentarnim izborima.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO