Ljajić: “Nikada neću pevati himnu!”

Adem Ljajić je jasan, ako je pevanje “Bože pravde” uslov za igranje u reprezentaciji, nikada ga više nećemo videti u dresu Srbije.

adem himna

“Potpisao sam ugovor sa Mihajlovićem, ali nisam ga dobro pročitao. Srbiju čine i Muslimani. Igrao sam deset godina u mnogim reprezentativnim selekcijama i niko mi nikada nije tražio da pevam himnu. Ako je to uslov za igranje u reprezentaciji, onda se ja neću vratiti”, rekao je Ljajić za “Gazeta delo Sport”.

Ljajić nije član reprezentacije od maja prošle godine i prijateljskog duela sa Španijom kada ga je selektor Siniša Mihajlović odstranio iz tima jer nije pevao himnu, uprkos potpisanom kodeksu ponašanja.

Ljajić se osvrnuo i na prošlogodišnji sukoba sa bivšim trenerom Fiorentine Deliom Rosijem, kada je delovalo da će napustiti stadion “Artemio Franki”.

“Moram da se zahvalim saigračima koji su potvrdili da nisam uvredio Rosija. To je bio najtužniji trenutak u mom životu, mislio sam da ću napustiti Firencu, jer je klub planirao da me proda. Ne želim da imam reputaciju razmaženog momka, pogotovo jer sam sa 13 godina napustio dom i otišao u Beograd”, rekao je 21-godišnji fudbaler.

Ljajić je dodao da je sada zadovoljan i da bi voleo da na kraju sezone produži ugovor sa Fiorentinom.

“U Italiju sam došao posle samo dve sezone u srpskom fudbalu, gde se manje pažnje posvećuje taktici. Sada znam kako da igram, trener Vićenco Montela veruje u mene, što utiče na moje samopouzdanje. Promenio sam i način razmišljanja. Ranije, kada nisam igrao, bio sam bezvoljan na treninzima. Sada se uvek trudim maksimalno”, zaključio je Ljajić.

On je u dosadašnjem delu sezone odigrao 24 utakmice za Fiorentinu i postigao šest golova, dok je za reprezentaciju Srbije zabeležio sedam nastupa.

LjajiciSinisa

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO