Mehonjić (Diwan) : Šta je ostalo u Bošnjaka a da nije napadnuto iz te iste rupe! (web kontejnera)

Povodom pisanja jednog sandžačkog portala i niza laži i optužbi na račun našeg Magazina redakcija Diwana objavljuje saopštenje.

Diwan Online 4a
Već duže vrijeme određene interesne grupe pokušavaju naš časopis uvući u blato i hal sandžačkih podjela, svađa i međubratske mržnje.

Razlog tih težnji je neovisna uređivačka politika Diwan magazina i nepristajanje da kao časopis učestvujemo u međubošnjačkom blaćenju, vrijeđanju i omalovažavanju.

mehonjic

Kada nisu uspjeli da nas uvuku u svađe i podjele, pokušali su da zaustave rad Diwana prijavama inspekciji koja je u više navrata provjeravala finasijsko poslovanje. Pošto je i taj pokušaj ostao bez uspjeha, uslijedili su drugi načini pritisaka, prijetnji i na posljetku krajnje primitivni napadi preko takozvanog web kontejnera, koji široj javnosti otkriva pozadinu i interesnu grupu odakle napadi dolaze.

Da paradoks bude potpun, ti napadi se sprovode preko ljudi koji ne samo da nisu savladali osnovna pravopisna pravila, nego još nisu upoznali sva slova abecede, tako da su tekstovi i rad Diwana za takve persone nedokučive i neshvatljive kosmičke visine.

I ne bi ti primitivni napadi bili problem da je Diwan prva i posljednja žrtva takvog pogleda na svijet i Bošnjake u kontekstu sandžačkih podjela i sukoba. Pristali bi mi vrlo rado da budemo posljednja žrtva samo da prestane svađa među Bošnjacima. No, nismo mi ni prvi, a ni zadnji koji su napadnuti sa nizom laži, potvora i vrijeđanja.

Kada vidimo spisak bošnjačkih institucija, udruženja, intelektualaca i istaknutih ličnosti koji su sa istog mjesta i na sličan način napadnuti, prosto nam je čast što smo u saffu napadnutih uz BZK Preporod, Behar, Vijeće kongresa bošnjačkih intelektualaca, Udruženje Bošnjaka porijeklom iz Sandžaka u BiH, Bošnjačku stranku u CG, SDA BiH, premijera Erdoana, ministra Davutoglua, Bakira Izetbegovića, najbliže okruženje reisa Kavazovića, reisa Gomeza, dr. Senadina Lavića, dr. Karića, akademika Durakovića, akademika Latića, prof. Neimarliju, prof. Mustafu Spahića, hfz. Aziza Alilija, Džemaila Suljevića, prof. Nedžada Hasanovića… i mnogih drugih za čije bi nam nabrajanje trebalo kilometarsko saopćenje. Jer, šta je to u Bošnjaka ostalo da vrijedi a da nije napadnuto iz iste prljave rupe?

Redakcija Magazina Diwan

ŠTA SE KRIJE IZA PROBLEMA U DŽAMIJI U LUKSEMBURGU?

Podsetimo portali bliski Muameru Zukorliću napali su redakciju i urednika magazina Diwan Almira Mehonića jer je zet čoveka koji je sagradio džamiju u Luksemburgu a koju su pripadnici i poslušnici Zukorlića pokušali da preuzmu na volšeban način.

Sandžakhaber je poslao e-mail uredniku ovog magazina međutim ostali smo uskraćeni za odgovor o čemu se zapravo radi.

Kako Sandžakhaber nezvanično saznaje problem u Džamiji u Luksemburgu imaju skroz drugu pozadinu od one o kojoj pišu mediji pod kontrolom Zukorlića.

Naime naš izvor tvrdi da je problem u tome što su lica koja su pod kontrolom Zukorlića pokušala da zauzmu džamiju dok je celokupan džematski odbor i vjernici za sadašnje rukovodstvo.

“Jusufoviću su pokušali da oduzmu sve ingerencije nad islamskim centrom koji se nalazi u Luksemburgu a koji je izgrađivao i za koji je novac prikupljao upravo Jusufović” tvrdi naš izvor i dodaje da je to još jedan “reketaški pokušaj da se ono što se radi u Sandžaku prenese i na prostor Luksemburga i drugih gradova i bošnjačkih institucija u svetu”.
Generator krize je upravo Zukorlić koji je poslao svoje ljude i nekakav odbor da zauzmu džamiju i prostorije oko nje. Mi ovde smo se uvijek sami organizirali imamo svoj list, kancelarije odbore. Oni su pokušali kreiranjem fantomske organizacije prevariti vlasti i zauzeti džamiju! Za šta dovoljno govori da je policija u Luksemburgu dobro uvidela o čemu se radi i stala na pravu stranu“. prokomentarisao je jedan od naših sagovornika.
Podsetimo da su mediji pod kontrolim Muamera Zukorlića javili da je Jusufović zauzeo džamiju i da je sada policija drži zatvorenom. Džamija nije zatvorena a policija je tu u slučaju da dođu oni koji se lažno predstavljaju i pokušaju da naprave nemire.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO