Mihajlović: Ljajić neće biti u timu makar davao pet golova po meču!

sinisa-mihajlovic

 

Dok ne odluči da peva humnu, neće biti pozvan u reprezentaciju, makar davao pet golova po utakmici – rekao je Mihajlović

 

BEOGRAD – Selektor fudbalske reprezentacije Srbija Siniša Mihajlović rekao je danas da će za dugogodišnjeg kapitena i povratnika u nacionalni tim Dejana Stankovića važiti ista pravila kao za ostale igrače.

Mihajlović je istakao da će Stanković morati da potpiše kodeks o ponašanju, koji uključuje i aplaudiranje protivničkoj himni.

Stanković je nedavno izjavio da ne zna da li će moći da aplaudira hrvatskoj himni, ali da je svestan da su u reprezentaciju uvedena nova pravila ponašanja.

“Svi oni dobro znaju, i Stanković i ostali, da su to principi od kojih neću odstupati. Svi to moraju da rade ako žele da igraju za reprezentaciju. Ako neko ne može da aplaudira protivničkoj himni, onda ne može ni da igra za nacionalni tim. Stanković je kao i svi ostali igrači, nema tu nikakve razlike”, kazao je Mihajlović.

Prošle nedelje menadžer fudbalera Benfike Nemanje Matića izjavio je kako se taj igrač nije definitivno oprostio od nacionalnog tima, ali selektor Mihajlović ima jasan stav i po tom pitanju.

“Video sam tu izjavu, ali ne pričam ja sa menadžerom, niti želim da imam šta sa njim. Nemanja Matić je bio reprezentativac. On je odlučio da ne igra iz svojih razloga koje cenim i poštujem. Prema tome, ako želi da se vrati, on mora mene da zove i da mi to direktno kaže. Ako to uradi i zasluži igrama u klubu i ponašanjem, onda će dobiti poziv za tim”, poručio je Mihajlović.

Pažnju javnosti skrenuo je i Adem Ljajić koji je u nedelju postigao dva gola protiv Intera, ali su i za njega, prema rečima Mihajlovića, zatvorena vrata dok ne pristane na pravila ponašanja u reprezentaciji.

“Ništa ne zavisi od mene, već od Ljajića. On nije hteo da peva himnu. Dok ne odluči da peva humnu, neće biti pozvan u reprezentaciju, makar davao pet golova po utakmici. Mnogo mi je važnije kakav je neko kao čovek nego kao igrač. Bitno mi je da mogu da imam poverenje u njega, ako neko nešto potpiše, treba to i da ispuni. Biće pozvan ako odluči da peva himnu, to mi bude rekao i zaslužio igrama u klubu”, istakao je šef stručnog štaba Srbije.

Mihajlović je naveo i da u timu ima mesta i za fudbalera Mančester Junajteda Nemanju Vidića ukoliko on promeni odluku o povlačenju iz nacionalnog tima.

“Sa Vidićem sam pričao kao sa Stankovićem. Stanković je mene pozvao posle toga. Ista stvar važi i za Vidića, nisam ja taj koji treba da zove. Ja sam uvažio njihove razloga zbog kojih su se povukli. Vidiću su vrata reprezentacije uvek otvorena, ali on sada treba da napravi prvi korak, kao što je to uradio Stanković”, poručio je selektor Srbije.

Mihajlović je kazao i da ga brine povreda fudbalera Partizana Lazara Markovića koji bi mogao da “preskoči” i meč sa Hrvatskom sledećeg meseca.

“Sigurno je da Lazar u ovom trenutku nije zdrav, a meni je njegovo zdravlje najvažnije, kao i to da igra i trenira u kontinuitetu. Ako ne uspe da se oporavi, to će biti problem više za nas, videćemo šta ćemo da radimo kada se potpuno približi meč sa Hrvatima. On mi mnogo znači u reprezentaciji, ali mi je važnije zdravlje igrača od jedne utakmice”, jasan je bio selektor Srbije.

Utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine između Hrvatske i Srbije igra se 22. marta na zagrebačkom Maksimiru.

“Tenzije će biti uvek, jer je to mnogo više od fudbalske utakmice. Ipak, mi moramo da razmišljamo samo o meču i da budemo usredsređeni na ono što se dešava na terenu i kako da dođemo do pobede. Sve drugo nas ne zanima”, zaključio je Mihajlović.

 

Izvor: Kurir

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO