Miho, vrati Ljajića!

Stručnjaci i navijači uglavnom ističu slične razloge zbog kojih bi trebalo smeniti ili zadržati aktuelnog stratega „orlova“ na klupi!

sinisa-mihajlovic-1351385750-224079

Stručnjaci, baš kao i navijači, iznose slične razloge za ostanak, odnosno otkaz Siniši Mihajloviću, nezavisno od njegove želje da budućnost uskladi sa sudbinom Tomislava Karadžića. Pristalice kontinuiteta ističu Mihajlovićev dobro odrađen posao u podmlađivanju tima, dok se protivnici pozivaju na surovo fudbalsko pravilo da neuspešni treneri moraju sami da odu sa dužnosti.

Lutanjem do rezultata
Ratomir Dujković smatra da poslednje utakmice nacionalnog tima pokazuju da su pronađeni pravi igrači i igra.
– Da li će otići i ostati, mislim da Mihajlović treba sam da odluči. On je napravio tim za najmanje sledeće četiri sezone, a uspostavljen je i sistem igre. Sad imamo prodornost u dubinu, umesto igre u širinu, a pohvalan je i odnos igrača prema obavezama. Ako je na početku bio dogovor da se stvori tim, onda je Mihajlović, uz malo lutanja, došao do rezultata.Dževad Prekazi podseća da nepisano pravilo nalaže odlazak trenera ako se ne ispuni cilj.

Neuspeh tera trenera
– U normalnim fudbalskim zemljama kad se tim ne plasira na takmičenje, selektori sami odlaze. Samo kod nas se postavlja pitanje njegovog opstanka, dok, s druge strane, mi bez problema oteramo čoveka koji je bio na SP, kao što je to slučaj s Radomirom Antićem.

Za Milovana Rajevca nema dileme u vezi s tim da li Mihajlović treba da ustupi svoje mesto drugom stručnjaku.
– Izgubili smo mnogo neodlaskom na SP, ali sami smo krivi. Kad kažem „mi“, mislim na našu reprezentaciju i sve ljude oko nje koji su imali moć da odlučuju. Mislim da trener pre stupanja na funkciju selektora mora mnogo toga da prođe u karijeri, a u našem slučaju Mihajlović je dobio priliku da stiče iskustvo na odgovornoj dužnosti.

Miho, vrati Ljajića!
Miloš Đelmaš kaže da je principijelno protiv čestih promena trenera, jer je u svakom poslu, naročito u trenerskom, potrebno vreme da se sprovedu sve zamisli i uigra tim.
– Poslednje utakmice su pokazale da je Mihajlović stvorio tim i igru. Naravno, očekujem još neke korekcije, još neko novo ime, ali selektor je blizu ispunjenja osnovnog zadatka da napravi ekipu. Treba ga ostaviti, bio sam i protiv smene Antića nakon SP u Južnoj Africi. Jedino bih mu zamerio što nije pronašao kompromis za Ljajićevo igranje u reprezentaciji, jer to dete voli svoju zemlju, u to sam siguran.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO