Milanović: Bićemo još bolji na proleće

Milanovic - Trener

 

Moja najveća želja je da tim ostane na okupu i prođe zajedničke pripreme tokom pauze, kaže trener Novog Pazara čiji tim iznenađuje dobrim partijama

 BOD deli Novi Pazar od izlaska na evropsku scenu! Tako u ovom trenutku, dva kola pre kraja polusezone, izgleda tabela Superlige. Ni u klubu sa obale Jošanice, ni najveći optimisti među armijom navijača plavo-belih, nisu tako nešto očekivali pred početak sezone.

Niti je Pazar ikad bio tako dugo, tako visoko na tabeli elitne divizije, niti je iko verovao da klub ošinut velikim problemima, koji se dugo borio letos da sastavi ceo igrački kadar, može da se vine u visine.

Kao po onoj narodnoj “dok jednom ne smrkne, drugom ne svane”, ključne kockice u slagalici desile su se kada je posle gašenja Hajduka u Novi Pazar stigao trener Milan Milanović, koji je sklopio tim za velika dela.

 – S obzirom na sve te probleme koji su bili pre početka sezone, možda rezultati jesu iznenađenje. Ali, imamo stvarno dobar tim, sastavljen pre svega od izvanrednih ljudi, normalnih osoba, sa kojima je lako sarađivati i kada imate takvu atmosferu, onda uspesi dolaze sami od sebe – tvrdi trener Milanović.

NISMO MANČESTER JUNAJTEDPRETHODNIH sezona iz Novog Pazara su često stizale vesti o velikim unutrašnjim problemima, pre svega finansijske prirode. Čini se da je to potpuno utihnulo ove jeseni.
– Svuda ima problema u srpskom fudbalu, ali važno je da su normalni ljudi na okupu, koji mogu lako da se dogovore o svemu. Mi nismo Mančester junajted, imamo svojih muka, eto protiv Čukaričkog smo igrali u kratkim rukavima, jer garnitura dugih nam još nije stigla… Ali, ništa se od toga ne vidi na igrama i rezultatima i to je najvažnije – kaže Milanović.
 

Iako je Novi Pazar na samo bod od trećeplasiranog Čukaričkog, sa kojim je za vikend remizirao na Banovom brdu (1:1), Milanović veruje da tim još ima dosta rezervi.

 – Da smo se na vreme okupili, odradili cele pripreme zajedno, siguran sam da bismo bili dosta bolji! Tek u poslednjih nekoliko kola sam zadovoljan kako igramo, jednako smo dobri i kod kuće i na strani. Jedino smo doživeli težak poraz od Zvezde, niko drugi nas nije nadigrao.

 Visok let u jesenjoj, budi pojačane ambicije u prolećnoj polusezoni. Sa ovakvim igrama, imaju pravo u Novom Pazaru da sanjaju i evropske snove.

 – Liga nikad nije bila ujednačenija. Sa dve vezane pobede ili dva uzastopna poraza pozicija na tabeli se drastično menja. Zato je rano da sada pričamo o krajnjim ambicijama. Moja najveća želja je da tim ostane na okupu za prolećnu polusezonu, da prođemo zajedno pripreme, jer sam ubeđen da bismo drugi deo prvenstva igrali znatno bolje – čvrsto je na zemlji trener Novog Pazara Milan Milanović.

 SUĐENjE

DA nije bilo krupnih sudijskih grešaka na utakmicama sa Partizanom (3:4) i Jagodinom (0:1), Novi Pazar bi imao najmanje još bod više na kontu i bio bi na trećem mestu tabele.

– Ne bih da pričam o suđenju. Bilo je grešaka, ali dešavaju se svuda u Evropi, pa se fudbal i dalje igra. Nemam neke velike primedbe na arbitre, ko zna, da smo na tim mečevima osvojili koji bod više, možda bismo negde drugo upisali bod manje – ocenjuje Milanović.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO