Milanović: Realno je da pobedimo OFK Beograd Pročitajte više

Foto zvanicna stranica
Foto zvanicna stranica

Trener Novog Pazara Milan Milanović samtra da je realno da njegova ekipa pobedi OFK Beograd u četvrtom kolu Super lige Srbije, iako rival u svojim redovima ima mlade i talentovane fudbalere.

– Ako odigramo kako treba, imamo velike šanse. Stvaramo jaku ekipu, konkurencija je dobra i iz toga će doći kvalitet igre i rezultati.Oni su u prošlom kolu nesrećno poraženi, promašili su penal, zatim primili gol i zaradili crveni karton – rekao je Milanović novinarima na Gradskom stadionu, prenosi Beta. On je ocenio da je napad najbolji deo protivničkog tima, ali da treba obratiti pažnju i na prekide i igru protivničke odbrane.

– Predrag Pavlović, Aleksandar Čavrić i Dragan Bogavac su dobri i brzi igrači, a moramo biti oprezni i u prekidima. Treba obratiti pažnju i na njihov specifičan blok u odbrani, ali mislim da imamo kvalitet da to rešimo. Novopazarci su osmi na tabeli sa četiri boda, dok je OFK Beograd na 12. poziciji sa bodom manje. Nekoliko važnih igrača u ekipi sa Karaburme imaju po 18 ili 19 godina, dok su njihovi vršnjaci iz Novog Pazara trenutno daleko od prvog tima.

– Konkurencija je ozbiljna i dojučerašnji omladinci i mlađi ne mogu da igraju. Gledam ih na treninzima, trude se, imaju određeni kvalitet, ali za mladog igrača je najbolje da igra. Nije perspektiva igrač koji sa 19 godina ne igra ili ne može da se izbori za standardno mesto u trećeligaškoj ekipi. Poremećeni su svi kriterijumi vrednosti u našoj zemlji. Takvi poremećeni kriterijumi u našem fudbalu najbolje su oslikani kroz evropske utakmice Partizana i Vojvodine, koji su poraženi od više nego osrednjih ekipa. Za mlade je najbitnije da igraju i da se dokazuju, možda da provedu neko vreme na pozajmici i da se vrate u Novi Pazar. Utakmica između Novog Pazara i OFK Beograda igraće se u subotu od 17.00 na Gradskom stadionu.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO