MUP sprovodi pojačane kontrole ispravnosti vozila

pocela-akcija-zima-vozaci-obavezni-su-lanci-zimske-gume-slika-84619

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da će u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije (AMSS) i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila, od ponedeljka 25. novembra, do petka 29. novembra sprovesti preventivnu akciju pojačane kontrole saobraćaja.

Na taj način MUP se uključio u akciju “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo”, koji dva puta godišnje organizuje AMSS, a sve u cilju pripreme vozila za bezbednije učešće u saobraćaju.

09zima_priprema18

Za vreme sprovođenja akcije, saobraćajna policija će vršiti pojačanu kontrolu vozila i vozača, posebno na putevima i ulicama u naseljenim mestima i vozačima ukazivati na značaj ispravnosti vozila u saobraćaju, naročito uređaja za upravljanje i zaustavljanje, uređaja za spajanje vučnog i priključnog vozila, pneumatika, svetlosno-signalnih uređaja i uređaja za pogon na gas, kao i poštovanja pravila saobraćaja.

Kako je navedeno, osnovni cilj akcije je da se besplatno proveri tehnička ispravnost vozila, kako bi se uočene neispravnosti blagovremeno otklonile i na taj način ostvarili povoljni preduslovi za bezbednije odvijanje saobraćaja.

sandzakhaber / izvor: b92.net

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO