MWC 2017: Stigao LG G6

614

Nedelja na Svetskom mobilnom kongresu počela je sa kompanijom LG koja je došla na sajam da predstavi svoju novu uzdanicu, LG G6 telefon. Telefon je vodootporan i otporan na prašinu, a svakako da je najveća razlika u odnosu na prošlogodišnji model nemodularnost. LG je odbacio koncept koji se nije pokazao previše uspešnim. Na početku događaja poručeno je da su ponosni na donošenje modularnog dizajna sa LG G5 telefonom, ali da su se vremena promenila.

Takođe, iz kompanije kažu da potrošači žele veći ekran, ali ne i veći uređaj. LG je ipak morao da napravi neke kompromise kod novog telefona, jer su glasine govorile da je Samsung uzeo kompletne početne isporuke novog Snapdragona 835. LG-eva uzdanica će tako doći sa Snapdragon 821 čipsetom ispod haube, 4 GB RAM i 32 GB interne memorije. Telefon nudi takozvani FullVision displej za koga LG kaže da otvara novu eru impresivnog gledanja. LG G6 će imati 5,7-inčni ekran rezolucije 2880 x 1440 piksela i 2:1 (18:9) odnosa strana, a takođe treba istaći i Dolby Vision sistem. Tu se umešao filmski režiser Vitorio Storaro da objasni zašto je 2:1 ekran mnogo bolji za reprodukciju filmova.

Interesantno je i da interfejs telefona ima zaobljene uglove (kod sva čeiti ugla) kao i činjenica da će Netflix i Amazon početi da strimuju na mobilne uređaje počevši od LG G6 telefona. Treba istaći da je ovo prvi ne-Google telefon koji dolazi sa Google Assistant platformom, a tu je i quad-DAC zvučni sistem koji smo videli kod prošlogodišnjeg LG V20 telefona.

Telefon će na poleđini imati dual kameru sa senzorom od 13 megapiksela, sa uglom gledanja od 125 stepeni, dok selfi kamera ima regularan i mod širokog ugla. Baterija je nezamenjiva i kapaciteta je 3300 mAh uz bežični sistem punjenja, a LG je istakao poseban sistem cevi kako bi se baterija uspešnije hladila. Telefon dolazi u tri boje, Ice Platinum, Mystic Black i Gray, kao i sa instaliranom Android 7.1 Nougat platformom kao i LG UX 6.0 interfejsom.

Izvor: Benchmark