Na sednici Predsedništva SPS-a dogovorena smena vlasti u Beogradu!

dacic-i-djilas_f

Sednica Predsedništva SPS-a koja je počela u 19h u Vladi Srbije, Ivica Dačić je dobio podršku za novu koaliciju u gradu i smenu Dragana Đilasa.

O načinu na koji će to biti urađeno dogovaraće se narednih dana Aleksandar Antić uime SPS-a i Nebojša Stefanović iz SNS-a, a konačnu odluku doneće Dačić i Aleksandar Vučić.

Predsednik SPS-a zakazao je Predsedništvo u Vladi, a ne na Studentskom trgu, kako bi izbegao prisustvo medija, saznaje Trojka.

Na Predsedništvu je dogovoreno da na mesto predsednika Izvršnog Odbora bude postavljen Đorđe Čabarkapa, potvrdio je naš izvor iz SPS-a.

On će zvanično biti postavljen u ponedeljak na Izvršnom odboru, koje će sprovesti odluku Predsedništva.

Dosadašnji predsednik IO Branko Ružić neće se više baviti operativnim radom u stranci.

Čabarkapa je ranije obavljao funkciju pomoćnika predsednika opštine Rakovica, dok je tu dužnost vršio Dusan Đaković, tast Ivice Dačića. Član je Upravnog odbora JP Poslovni prostor na opštini Rakovica, a bio je i kandidat za predsednika omladine SPS-a, ali je izgubio na stranačkim izborima. Završio je Višu turističku školu.

“On je dobar operativac i izvršilac. Dugo je u SPS-u i stranačko je dete, ali on nije “kalibar” da mu se poveri kadrovanje u partiji”, navodi naš sagovornik iz SPS-a.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO