Na terenu 1.000 radnika! Crnogorci užurbano rade autoput koji ide kroz Sandžak! (Foto)

Na svim gradilišitima na autoputu Bar-Boljare radi se aktivno, a na izgradnji prioritetne dionice Smokovac-Uvač-Mateševo angažovano je čak 1.000 radnika, uvjerio se danas ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović.

Brajović je danas sa predstavnicima Nadzora, Državne revizione komisije, Upravljača projektom, to jest poslovne jedinice Monteputa kao i Implementacione jedinice u ministarstvu obišao ključne objekte na prioritetnoj dionici autoputa, čija izgradnja traje tokom čitavog perioda realizacije projekta i za koje su izdate građevinske dozvole tunel Vjeternik, tunel Kosman i tunel Jabučki krš, kao i most Moračica. 

“Na terenu je trenutno uposleno oko 1.000 radnika, a kako se radovi budu intenzivirali očekuje se angažovanje i većeg broja zaposlenih, očekujemo da se angažuje određeni broj radnika koji su prošle godine u okviru vladinog programa obučavani za izvođenje građevinskih radova”, istakao je Brajović. 

Iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva su kazali da su predstavnici međunarodnog francusko-italijanskog konzorcijuma, koji je angažovan kao nadzor na ovom projektu, tom prilikom istakli da je u pitanju krupan građevinski poduhvat i da je do sada bilo dosta diskusije na tehničkom i stručnom nivou.
Očekivanja su, ističu, da se u narednom periodu povećava i obim posla na pomenutim lokacijama. 
Predstavnik izvođača, kineske kompanije CRBC, takođe je najavio angažovanje dodatnog broja radnika, potvrđujući da se aktivno radi na svim gradilištima, kako bi se izbjegla eventualna kašnjenja koja mogu biti posljedica obimnih i zahtjevnih pripremnih radova za projekat.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO