Nadal pobedio Ðokovića za trofej u Njujorku

untitled

Novak Ðoković nije uspeo drugi put u karijeri da osvoji US open, pošto je noćas u finalu turnira u Njujorku izgubio od Španca Rafaela Nadala 6:2, 3:6, 6:4, 6:1.

Uprkos porazu, Ðoković je plasmanom u finale sačuvao prvo mesto na ATP rang listi, ali će Nadal sada imati samo 120 poena zaostatka za srpskim teniserom i već plasmanom u polufinale na Mastersu u Pekingu vratio bi se na prvo mesto ATP liste, gde mmu je, prema prikazanim rezultatima u ovoj godini i mesto.

Ðoković i Nadal su publici u Njujorku priredili još jedan epski meč koji će se definitivno dugo pamtiti.

U pojedinim momentima nivo tenisa koji su igrali Španac i Srbin bio je gotovo perfektan, kao da se radilo o nekoj video igrici, a ne “samo” o dva najbolje rangirana igrača sveta.

Ipak, Nadal je pokazao da je u ovom trenutku u boljoj formi, iako ostaje utisak da je Ðoković u trećem setu, kod vođstva od 2:0 propustio sjajnu priliku da potpuno preuzme kontrolu nad mečom i trasira put ka pobedi.

Od sredine trećeg seta španski teniser je igrao sve bolje, udarao lopticu jače i preciznije, a Ðoković, očigledno dekoncentrisan, pravio greške u serijama.

Nadalu je ovo druga titula na US openu, a prethodnu je osvojio 2010. godine. Ðokoviću, koji ima jedan trofej na Flešing Medousu, ovo je bilo peto finale u Njujorku u karijeri.

Španski teniser noćas je zabeležio 22. pobedu u 37. duelu sa Ðokovićem i izjednačio na 3:3 u finalima gran slemova. Ovo je ukupno 13. GS trofej za španskog tenisera.

Najbolji srpski teniser nakon ovog finala neće imati mnogo vremena za predah, pošto ga već u petak očekuju obaveze sa reprezentacijom Srbije protiv Kanade u polufinalu Dejvis kupa.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO