Najnovija vijest – Vučić Proglasio Dan Žalosti

Beograd – Premijer Srbije Aleksandar Vučić proglasio je dan žalosti 21, 22, 23 maj (sreda, četvrtak i petak).
Vučić je na sednici vlade rekao da neće biti ukidanje vanredne situacije do Petka a da li će se biti u toj prilici zavisi od prirode kazao je Vučić.
On se zahvalio svim građanima i stranim medijima koji su izveštavali korektno o Srbiji.

Premijer Aleksandar Vučić je Vladu Srbije obavestio da pronađena osoba iz Varvarina koja se smatrala nestalom.

Takođe, rekao je da očekuje da će možda u petak biti moguće da se ukine stanje vanredne situacije na području Republike.

Vučić je na sednici Vlade precizirao da je u Obrenovcu pronađeno 14 žrtava i da su razmere katastrofe koja je pogodila Srbiju desetostruko snažnije nego sto je to u ostalim zemljama regiona, ali da nada da se po broju žrtava to neće videti.

Vucić je rekao da su najverovatnije polovina utopljenici, a polovina preminuli.
“Rezultati obdukcije će jasno biti predočeni za svako lice” rekao je Vučić.

Vučić je rekao da se u jednom trenutku pomislilo da je zbog vremenskih uslova i opadanja reke Save bliži kraj katastrofe, ali tzv. leđne vode i natopljeni bedemi stvorili su još problema.

A to nam se, dodao je, dogodilo u Zabrežju.

Dajući informaciju o tome šta je sve učinjeno juče na terenu, premijer je rekao da su mere na TENT-u preduzete mere tako da je on praktično okružen bedemima od Save i leđnih voda, te je napravljeno pravo ostrvo oko termoelektrane, a time smo, rekao je Vučić, pokušali da je zaštitimo po svaku cenu.

Na svaki način sve što je urađeno iziskivalo je ogroman napor svih jedinica koje su u tome učestvovale, rekao je Vučić i još jednom zahvalio svima koji su prihvatili evakuaciju iz Zabrežja.
“Mi ne očekujemo bez obzira što se Kolubara odbija od Save da nam se ponovi nešto ni blizu što se dogodilo u prvim danima krize”, porucio je Vučić.

Inače, sednici vlade opravdano ne prisustvuje samo ministar spoljnih poslova Ivica Dačić koji se nalazi na otvaranju Novosadskog sajma što je, kako je rekao premijer, veoma važno.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO