NASTAVAK PRIMENE DEKLARACIJE SDP I SDA! Predsedništvo SDA naložilo odborima da potpišu sporazume u opštinama!

Novi Pazar – Sjenica – Prijepolje – Priboj – Tutin – Predsjedništvo SDA Sandžaka je na juče održanoj sjednici usvojilo tekst sporazuma o saradnji između Stranke demokratske akcije Sandžaka i Sandžačke demokratske partije, na nivou gradskih odbora u Novom Pazaru i na nivou opštinskih odbora u Sjenici i ovlastilo predsjednike Ogranaka Stranke da potpišu sporazum.

 

Ovi sporazumi su rezultat potpisane Deklaracije o strateškom partnerstvu između dvije stranke kojom je planirano zajedničko djelovanje u cilju uspostavljanja političke stabilnosti i ekonomskog razvoja Sandžaka. Potpisivanjem ovih sporazuma uspostaviće se stabilna skupštinska većina u lokalnim samoupravama i time stvoriti preduslov za realizaciju dugoročnih strateških projekata.

 

Također, na istoj sjednici je usvojen tekst Odluke o stanju bezbjednosti i preventivnih bezbjedonosnih mjera u Sandžaku. U odluci se između ostalog još jednom instistira na usaglašavanju nacionalne strukture u policiji, sudstvu, tužilaštvu i ostalim državnim organima i institucijama sa javnim ovlašćenjima sa nacionalnom strukturom stanovništva u sandžačkim opštinama i gradu Novom Pazaru.

 

Ova odluka je od velikog značaja za sigurnost i stabilnost u svim sandžačkim opštinama i gradu Novom Pazaru.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO