Nastavlja se Liga Šampiona

champions league

Nakon prvih utakmica koje su odigrane prošle nedelje, ove nas očekuje još nekoliko zanimljivih duela. “Malih” ekipa više nema, ostali su samo najjači, a ulog je ogroman – prolazak u četvrtfinale najelitnijeg klubskog fudbalskog takmičenja na svetu ! 

U utorak nas čekaju dva jako zanimljiva meča. Prvi, Porto – Malaga, na izgled ne donosi ništa zanimljivo, ali kad se setimo kako je Malaga odigrala grupnu fazu ovog takmičenja, kao i to da je Porto redovni učesnik četvrtfinala Lige Šampiona, pa i to da je ovo komšijski duel, tj. duel prvoplasirane ekipe iz Portugala i trenutno četvrtoplasirane ekipe španske Primere, vidimo da ovaj meč i te kako vredi pogledati.

uefa_arsenal_bayern

Medjutim, derbi večeri je svakako utakmica izmedju Arsenala i Bayerna iz Minhena. Da li će mlada četa Arsena Vengera moći da pomrsi konce ekipi iz Minhena, koja uz Barselonu slovi za favorita ovog takmičenja, videćemo već nakon prve utakmice u Londonu. Arsen Venger računa na svoje zvezde, Tea Volkota, Santia Kasorlu i Lukasa Podolskog koji će biti glavna pretnja odbrani Bayerna. Na drugoj strani strašni bavarski tim – večiti favorit, koji uvek opravda taj epitet, ali koji u poslednje vreme i nema baš sreće da osvoji ovo prestižno takmičenje. Da li je potrebno pominjati da igrači poput Riberia, Robena, Švainštaigera, Mandžukića i ostalih zvezda Bayerna mogu da pobede bilo koju ekipu na svetu? Dakle, biće vatreno u Londonu na stadionu Emirates. Rivalitet Englske i Nemačke će još dodatno podgrejati ionako uzavrelu atmosferu te večeri.

Sreda veče nam donosi možda i dva još zanimljivija i uzbudljivija meča. Prvi, Galatasaray – Shalke 04. Turska ekipa sa nekoliko snažnih pojačanja, od kojih vredi pomenuti Snajdera i Drogbu, suprostaviće se nemcima koji redovno iznenade. Drogba i Snajder ili Huntelar i Afelay, videćemo. Turci su blagi favoriti.

Stephan-El-Shaarawy-02messi

Milan – Barcelona, derbi ili ne?! Pitanje postavljaju mnogi. O Barsi ne treba mnogo pričati. Ekipa koja drobi protivnike, ekipa koja ponekad nadigra i samu sebe, ekipa koju bi teško pobedio i tim ostatka sveta. Messi, Xavi, Iniesta i drugovi naspram sebe imaju sedmostrukog prvaka evrope, ekipu koja je po broju trofeja najuspešnija u poslednjih 25 godina, ekipu koja i kad je slaba uliva strah u kosti protivnicima. Ali da li ove godine mogu bilo sta uraditi sa po mnogim stručnjacima najgorom odbranom u istoriji Milana? Stručnjaci kažu – nemoguća misija. Baloteli, možda i prva zvezda tima, nema pravo igranja za Milan, jer je već u ovom takmičenju nastupao za Manchester City, tako da ceo teret pada na ovosezonsko otkrovenje Stephana El Sharawia, koji se smatra jednim od najboljih mladih igrača sveta. El Sharawi ili Messi, videćemo…           (E.D.)

Ko su vaši favoriti???

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO