Nema grejanja zbog neplatiša

Novi Pazar -Redovni platiše već dva dana u Novom Pazaru su bez grejanja razlog je neplatiše koji su dužni ovom preduzeću kaže direktor Raco Vučković. Gradonačenik Meho Mahmutović otputovao je za Beograd kako bi se prevazišli problemi.

novi pazar

Grejna sezona isključivo i samo zavisi od naših potrosača, odnosno od isplaćivanja duga, rekao je za našu televiziju direktor Gradske toplane Raco Vučković.  Od Gradske toplane, gradonačelnika, grada Novog Pazara , rukovodstva i Skupštine su izvrsene sve obaveze i  grejanje je ispunjeno apsolutno kvalitetno i kontinuirano u sve tri gradske kotlarnice.

Prema riječima direktora Gradske toplane Novi Pazar, Raca Vučkovića, postoji 14 korisnika koji imaju dug preko 400 000 dinara , 23 korisnika preko 300 000 dinara , 65 korisnika preko 200 000 dinara,  146 korisnika iznad 100 000, odnosno da njih 250 u ovom trenutku duguje 49 miliona dinara.

Gradska toplane dobavljaču mazuta duguje 17 miliona dinara, dobavljaču uglja 10 miliona, struje 8.5 miliona dinara, te je direktor ove javne ustanove poručio da ili će građani plaćati, pa će grijenja biti ili će grad jednostavno ostati bez grijanja.

Danas je gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović otputovao u Beograd da sa dobavljačima nađe najpogodniji način da se nabave količine i da se naprave reprogrami da preduzeće nastavi dalje da radi, dodao je Vučković.

Ovih dana ce biti isključeni i odgovarajući broj ulaza i zgrada koji nemaju odgovarajuće procente naplate  i to: ulaz H u novoj Lučnoj zgradi ,  zgrade Vojni blok u ulici 28. novembra i u ulici Šabana Koče, a danas je isključena struja u kotlarnici Lug koja u ovom trenutku duguje 12 miliona, dodao je direktor Gradske toplane Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO