Nestala devojčica (13) sa muškarcem (53) kojeg je upoznala na internetu!

Nemačka policija traži Mariju Bridžit Henselman i Bernharda Hasea. Za pomoć su zamolili i hrvatske kolege.
Upoznali su se preko internetskog ćaskanja. Mariji koja je tada imala 12 godina predstavio se kao 14-godišnji Karlcčen. Ali, zapravo ima 53 godine i zove se Bernhard Hase. Komšije su mislile da je sasvim običan čovek, njihov pouzdani električar. Ali, nisu znali šta se događa iza njegova četiri zida.
Supruga ga je uhvatila kako posećuje dečije portale za ćaskanje na internetu i zgadio joj se. Prijavila ga je policiji. Detektivi su mu pročešljali računar, ali nisu pronašli dovoljno dokaza da ga optuže. Kasnije se ispostavilo da je već tada bio u kontaktu s Marijom. A onda je devojčica nestala.

Nemačka policija danas traži pomoć više evropskih zemalja, u pronalasku 13-godišnje Marije i Hasea. Devojčicu smatraju žrtvom otmice tog 40 godina starijeg muškarca za kojim je izdan nalog za hapšenje zbog odvođenja deteta i teškog seksualnog zlostavljanja.

U hrvatskoj policiji kažu da nemaju konkretnije detalje od nemačkih kolega da su Hase i oteta devojčica baš u Hrvatskoj, već ističu da se radi o svojevrsnom osvežavanju potrage u nizu zemalja za koje se pretpostavlja da su ih mogli posetiti. Jer, malobrojni tragovi koji su pronađeni od maja prošle godine kada je počela potraga vodili su prema zemljama na istoku EU, Poljskoj i Češkoj. Stoga je nemačka policija već ranije tražila pomoć tih i drugih zemalja poput Mađarske, Slovenije i Hrvatske.

Drži li Hase 13-godišnju Mariju zatočenu ili je ona dobrovoljno s njim, može se samo pretpostaviti. Nemački mediji pisali su o otmici devojčice, ali i o ljubavnom begu.

Devojčica je iz Frajburga, a nestala je 4. maja 2013. godine, a poslednji kontakt s njom preko mobilnog telefona ostvarila je njena majka Monika Beisler (49). U kasnijem intervjuu magazinu Stern ta samohrana majka ispričala je šta se događalo kritičnog dana.

– Nazvala sam policiju i rekla da nešto nije u redu s mojom ćerkom. Kad god je Marija išla da prespava kod prijateljica, dogovor je bio da se telefonom javi između 21 i 22 sata. Četiri nedelje ranije nisam je uspela dobiti i zato je dve nedelje bila u kazni. Kada je 4. maja opet pitala može li prespavati kod prijateljice, tražila sam da mi ostavi njenu adresu i broj telefona. Uveče, prvo mi se nije javljala na mobilni, a drugarica čiji mi je broj ostavila nije bila kod kuće. Potom me je nazvala tvrdeći da je u gradu i počela je da me zavlači. Na kraju sam joj rekla da pozove taksi i dođe kući. Čekala sam je 45 minuta ispred kuće. Nije došla, ubrzo me je nazvala i rekla da je na stanici. Međutim, oko nje se nije čula nikakva buka pa sam joj rekla: ‘Marija, nešto nije u redu’. Odgovorila mi je: ‘Mama, nemaš razloga za strah’. Međutim, bila sam ljuta što me tako vuče za nos pa sam joj najavila da ću pozvati policiju koja će je pronaći po signalu mobilnog. U tom trenutku veza se prekinula i njen telefon više nije bio dostupan – ispričala je majka devojčice.

Policija je naknadno, upravo na temelju signala telefona, utvrdila da je Marija celu to veče bila u jednom hotelu u gradu. S njom je bio i Hase iz nekoliko stotina kilometara udaljenog Blumberga.

Istražitelji su utvrdili da su dalje kontaktirali preko interneta. A onda su se počeli viđati. Hase je dolazio u Frajburg i sastajali su se u jednom hotelu. Majka za to, naravno, nije znala.

– Naknadno sam saznala da ju je, kada se nalazila s tim muškarcem, pokrivala njena najbolja prijateljica. Još dve prijateljice znale su za njega. Hase ih je čak znao odvesti do škole – kaže majka.

Posle je i pročitala šta su Hase i njena ćerka pisali jedno drugom na četu. Između ostalog, Hase ju je uveravao da će, ako se njihova veza otkrije, on završiti u zatvoru, a ona u domu.

Sredinom jula prošle godine policija je u poljskom gradu Gorlice pronašla Haseov automobil na kojem su bile postavljene ukradene registarske tablice. U istom gradu ostavio je i svog psa vezavši ga uz ogradu jedne kuće, gde su ga pronašli meštani, koji su potvrdili da su traženog muškarca i devojku viđali da spavaju u autu i kupuju u prodavnici. Na kraju su ih videli s ruksacima, šatorom i dušekom za plažu.

Posle je bilo vesti da su Marija i Hase viđeni i na području Češke. No, potom im se izgubio svaki trag. Potrage preko društvenih mreža, deljenje letaka, pozivi preko novina i TV stanica – ništa nije dalo rezultate.

sandžakhaber / izvor: alo.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO