Niču igrališta i sportski tereni u novopazarskim naseljima

_DSC0312

Novi Pazar – U novopazarskom naselju Jalija nikla su zalaganjem meštana i čelnika gradske uprave dva sportska terena i igralište za decu. Koordinator ove akcije Nihad Biševac izjavio je da ovo nije jedino naselje koje je dobilo ovakva igrališta slična su dobili i naselje Lug i Bukreš.

_DSC0314

Nihad Biševac pokretač akcije izgradnje sportskih i igrališta za decu u novopazarskim naseljima izjavio je da su nosioci bili meštani tih naselja “oni su izrađivali projekte i donosili ideje. Tako da danas imamo izgled tih sportskih terena i promenjenu sliku tih naselja kao što danas izgledaju”.
Muhamedin Ramošević meštanin novopazarskog naselja Jalija kazao je da je osećao dužnost da ispuni prema građanima koji su ga izabrali za predsednika kućnog saveta. Prva obaveza je bila da se sredi ulaz u zgradu u kojoj živi on i njegovi komšije.

_DSC0427

Nekoliko puta smo prikupljali novčana sredstva kako bi prekrečili ulaz, počeli su radovi na sportskom delu terena i ja sam uz taj deo pokušao na uzurpiranom delu zemljišta gde su bile garaže i zapušten prostor ispred ulaza u zgrade napravimo mini igrališta za decu sa toboganima, klackalicama ljuljaškama i klupama tako smo i ogradili sva ta igrališta i više nam deca ne izlaze na ulicu te manje strahujemo jer putem prolazi puno automobila pa uvek postoji rizik za bezbednost dece. Sada su naša deca bezbedna i u ograđenom su prostoru a i sam izgled prostora krasi naš kraj.

_DSC0432

Za dve godine izgrađeni su sportski tereni u više naselja u Novom Pazaru koji poseduju terene za košarku, mali fudbal i odbojku. Tereni su ograđeni visokim stubovima i osvetljeni tako da postoji mogućnost za noćne termine. Do sportskih terena postoje i igrališta za decu.

_DSC0435

_DSC0440

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO