Novi Pazar bolji od Slobode

Fudbaleri Novog Pazara su rezultatom 2:1 uspeli da savladaju užičku Slobodu i tako nastave „evropske snove“, u utakmici za infarkt. Sudar starih rivala po prohladnom vremenu kraj Jošanice, doneo je dinamičnu, borbenu i pravu prvenstvenu utakmicu.

 Videlo se od početka da su i jedan i drugi trener odlično odradili skauting protivnika,pa se tako strateg Užičana Stamenković, odlučio da agresivnom igrom na sredini terena i pojačanim presingom onemogući rivala da razvije pas igru. Na suprotnoj strani, Njeguš je izvršio nekoliko rokada u timu, pokušavši da brzom predajom lopte i organizovanim atacima ugrozi Rankovića. Na kraju su se radovali domaći, zasluženo, jer su partijom u drugom poluvremenu i pravovremenim izmenama trenera Njeguša, uspeli da neutrališu i stopiraju tradicionalnog takmaca. U prvoih 45 minuta, tri puta je pripretio domaćin, koji je imao inicijativu i više od igre. Najpre je u 8. minutu, Rusmir iz slobodnog udarca tukao lukavo i snažno, a Ranković refleksno reagovao i loptu odbio nogom u polje.

Drugu priliku, Pazarci su imali u 24. minutu. Opet je Rusmir oprobao šut. Iako je bila velika gužva u kaznenom prostoru Era uspeo je da pronađe prostor i raspali kao iz katapulta, no čuvar mreže Slobode je zaplvao kroz vazduh i sprečio siguran pogodak. Opasan je bio domaćin iz prekida. Nakon kornera sa leve strane, štoper Vuković se izborio za poziciju i iz okreta šutirao snažno,preko gola. U nastavku susreta, oba rivala spuštaju gard, nastavljena je bespoštedna borba na svakom pedlju terena, a kuriozitet predstavlja da su „džokeri sa klupe“ postigli sva tri gola. Ipak, prvi su zapretili Užičani. Tiago je u u trećem minutu nastavka bio brži od Otaševića, proigrao Gojkovića koji šutira neprecizno. U 55. minutu, gosti ostaju sa igračem manje. Sudija Veselinović je opravdano pokazao crveni karton iskusnom Rakoviću, koji je kao poslednji čovek odbrane, rvačkim zahvatom oborio Sotirovića. Brojčanu prednost, Pazarci su vrlo brzo iskoristili. Era u redovima domaćih, Arsenijević, nakon što se efektno oslobodio čuvara, idelano je centrirao ka Sotiroviću. Ovaj je tu loptu primio, pa milimetarski precizno matirao Rankovića- 1:0. Odgovorio je potom izmenom Stamenković. Samo što je ušao u igru, brzonogi Mihajlović donosi egal. Akciju je započeo Japanac Okuno, uputio je dijagonalu na levi bok ka Pejoviću. Kapiten Slobode lukavo centrirao na prvu stativu, odakle je Mihajlović, na opšte iznenađenje, samo podmetnuo nogu i lopta je završila u mreži-1:1. Kada se očekivalo da će uslediti neizvestan finiš, Njeguš „ u vatru šalje“ još jednog rezervistu, Selimovića i taj potez će, ispostavilo se, i skrojiti konačan ishod. Naime, u 74. minutu, jedan od najzapaženijih na derbiju, Ragipović kao na tacni je sa leve strane cetrirao. Usledio je trzaj glavom mlađanog Selimovića, lopta je na oduševljenje preko 5000 gledalaca, opet iza leđa Rankovića. Mogao je domaćin do kraja još u dva navrata da dotuče Užičane. Međutim, Sotirović u samom finišu, nije iskoristio dve kolosalne prilike. U prvom navratu, šutirao je u Rankovića,u drugom je oklevao, pa je njegov udarac izblokiran. Kada se sve sabere, akteri zaslužuju sve čestitke za prikazano, naročito u drugom delu, a Novi Pazar je bio ekipa, koja je više želela trijumf i za njega se zasluženo izborila.

Elvir Nailović

STATISTIKA:

Novi Pazar – Sloboda Užice 2:1 (0:0)

Novi Pazar. Gradski stadion. Strelci: 1:0- Sotirović u 60, 1:1- Mihajlović u 65, 2:1- Selimović u 74. minutu Gledalaca: 5000. Sudija: Slobodan Veselinović (Valjevo) 8. Pomoćnici: Gagić (Negotin), Rasinac (Kruševac). Žuti kartoni: Rusmir, Arsenijević, Đorđević (Novi Pazar), Petshi, Ćovin, Mihajlović (Sloboda Užice) Crveni karton: Raković u 55. minutu (Sloboda Užice).

NOVI PAZAR: Šimić 7, Đorđević 7, Protić 7, Otašević 7, Obrovac 7,5, Popović 7 (46. Sotirović 7), Kecap 7,5, Rusmir 7 (70. Selimović 7), Vuković 7,5, Ragipović 8, Arsenijević 8 (83. Mutavdžić-)

SLOBODA UŽICE: Ranković 7, Petshi 6 (62. Mihajlović 7), Pejović 7, Okuno 6,5 (80. Jovanović-), Gojković 6,5, Žeravica 6,5, Tiago 6, Ćovin 6 (80. Onyekachi-), Maksimović 6, Terzić 6, Raković 5,5.

Igrač utakmice: Nemanja Arsenijević (Novi Pazar).

Ljubiša Stamenković (Sloboda):

Pre nego što je bilo šta rekao o utakmici trener Slobode se zapitao kome su smetali navijači Užičana kad utakmica nije bila proglašena za meč visokog rizika. – Molio bih navijače Novog Pazara da se izvinu navijačima Slobode kojima je bila uskraćena mogućnost da uveličaju i budu deo ovog spektakla.Sport gubi smisao ako je 50 navijača Slobode onemogućeno da dodje u Novi Pazar.Mnogo mi je žao i krivo zbog toga jer mislim da bi utakmica bila još bolja-u svom stilu je izjavio Stamenković i nastavio: – Svaka čast Novom Pazaru na borbenosti. Momci su borili srcem I zaista zaslužili pobedu.Postoje mnoge stvari koje nisu bile sportske I zbog kojih mi je žao što se bavim fudbalom.I samo bih odao priznanje publici koja je svih devedeset minuta navijala za svoj klub. Svom kolegi I njegovim momcima bih odao priznanje na borbi kao što bih odao priznanje I mojim momcima jer bilo je teško boriti se u ovakvim uslovima I bez obzira što smo ostali bez bodova oni su za mene danas pobednici.

Zoran Njeguš ( Novi Pazar):

– Očekivao sam izuzetno tešku utakmicu.Koliko se bavim ovim poslom mogu da zaključim da je ovo bila jedna kompletna takmičarska , prva prvenstvena utakmica..Ima mnogo toga da se analizira.Recimo situacijau prvom poluvremenu kada je izvanredni golman Slobode Ranković odbranio Rusmirov šut.Možda bi bila još bolja utakmica da smo tad postigli gol.Morali smo bolje čitati igru Slobode kad smo imali igrača više I nismo smeli da dopustimo da primimo gol kakav smo primili. Čestitam mojim momcima jer smo osvojili tri važna boda.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO