Novi Pazar dobio novu cisternu za vodosnabdevanje

Novi Pazar – Savremenu cisternu za vodosnabdevanje i održavanje čistoće ulica, koja je nabavljena sredstvima Evropske unije i Vlade Švajcarske preko Programa evropskog partnerstva sa opštinama EU PROGRES, menadžer EU PROGRES-a Grem Tindal predao je gradonačelniku Novog Pazara dr Mehu Mahmutoviću.

vest_galerija_progres_donacija_02

Osnovna svrha ovog vozila, koje će koristiti Javno komunalno preduzeće „Čistoća“, jeste poboljšanje snabdevanja vodom stanovnika naselja Blaževo, ali služiće i za pranje gradskih ulica. Menadžer EU PROGRESa uručio je prvom čoveku grada sertifikate ISO 9001 za Sistem upravljanja kvalitetom (QMS) i ISO 14001 za Sistem upravljanja životnom sredinom (EMS).

vest_galerija_progres_donacija_06

Grad Novi Pazar je jedna od pet lokalnih samouprava koje su, uz podršku Evropske unije i Vlade Švajcarske preko EU PROGRESa, usvojile ove standarde koji će doprineti bržim, efikasnijim i kvalitetnijim uslugama građanima, odrediti jasne nadležnosti i odgovornosti zaposlenih u opštini, a proces bi trebalo da smanji troškove administracije, donese transparentniju upravu i skrati procedure.

vest_galerija_progres_donacija_09

Tokom uručenja sertifikata, gradonačelnik Mahmutović najavio je nastavak saradnje sa EU Progres-om, i to kroz projekat „PROGRES 2 „ koji će kako je rekao obuhvatiti niz podrpojekata u cilju poboljšanja života građana.

vest_galerija_progres_donacija_10

Menadžer EU Progres Grem Tindal obišao je i Regionalni centar za osobe sa smetnjama u razvoju i predao ključeve kombija za prevoz korisnika, vredan 30.000 evra.

sandzakhaber / izvor: novipazar.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO