Novogodišnji pokloni za više od 1.000 pribojskih mališana

Priboj se prošlonedeljnom Odlukom Opštinskog veća, svrstao u grupu opština u Srbiji koji su na odustali od skupih dočeka Nove godine i sredstva za tu namenu opredelili za socijalno ugroženu decu.

Obeležavanje Novogodišnjih praznika za najmlađe Pribojce i ove godine će biti podržano od lokalne samouprave sa podelom više od 1.000 poklon paketića decio u seoskim Mesnim zajednicama i deci sa posebnim potrebama. Uz ukrašene i okićene gradske ulice, predprazničnu atmosferu u Priboju obeležavaju i Novogodišnje priredbe u predškolskim i školskim ustanovama.

Nikada lepše okićen i ukrašen grad uz prvi sneg, dodatno podgrevaju predprazničnu atmosferu u Priboju. Evidentan je i veći broj studenata i gostiju iz dijaspore koji su se odlučili da Novogodišnje i Božićne praznike dočekaju u Priboju. Prema rečima pribojskih ugostitelja, aranžmani za doček Nove 2017. uprkos krizi, idu sasvim dobro i najavljuju dobar provod u gradu u „najluđoj noći“.

Zadnju sedmicu u staroj godini, po tradiciji obeležavaju predškolci sa novogodišnjim priredbama, a deca i vaspitači iz predškolske ustanove „Neven“ potrudili su se da naprave veliki Novogodišnji sajam u prostorijama vrtića u Starom Priboju.

Tradicionalna podela Novogodišnjih paketa za decu u seoskim MZ i udruženjima OSI, trajaće sutra i prekosutra uz program sa Deda Mrazom i muzičarima. Više od 1.000 mališana će dobiti poklone prema zakazanom rasporedu u seoskim školama u 10. MZ, i u prostorijama Udruženja za cerebralnu i dečiju paralizu, MNRO, Saveza slepih, Crvenog krsta, RVI I PPB, kao i deca koja se 30.decembra zateknu u pribojskoj bolnici.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO