Od januara poreske prijave samo elektronskim putem!

U Domu kulture Novi Pazar, a u organizaciji Saveza računovođa i revizora Srbije, opštinske i poreske uprave, danas je održan seminar na temu Izmena računovodsvene i poreske regulative u Srbiji i Pojedinačna poreska prijava na porez po odbitku.

Seminaru su prisustvovali računovođe Novog Pazara, Sjenice, Raške i Tutina.

Prema riječima višeg savjetnika Saveza računovođa i revizora Srbije, mr. Snežane Mitrović, cilj organizovanje ovakvih seminara jeste stvaranja bržih i efikasnijih uslova za rad, te dodaje da je ostao veoma  kratak period za obučavanje kadra i primjene odredbe Zakona kako se  ne bi primjenjivale kaznene odredbe.

Ovaj seminar je održan u cilju boljeg upoznavanja u vezi izmjena Zakona o računovodstvu, Zakona o reviziji, Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, jer se uvodi jedna veliku novinu koju će morati primjeniti svi poreski obveznici od 1. januara 2014. godine, kada će se samo elektronskim putem moći dostaviti poreske prijave za sve obračunate prihode oporezive i  iz radnog i van radnog odnosa.

Magistrica Mitrović ističe da će takođe tražiti izmjenu  Zakona o srječavanju pranja novca, da se ukine licenca prema članu 40 za računovođe, te da se donese dobar zakonski okvir za za računovodstvo , da računovođa  ima mjesto i ulogu u društvu i Zakonu shodno društvu, a koji se tiče njegove složenosti i odgovornosti u radu.

Na ovom seminaru je upućen poziv računovođama Novog Pazara i okoline da podrže reformu poreske uprave, da se tim putem stvore uslove za dostavljanje poreskih prijava  elektronskim putem, a sve u cilju, boljih  procedura , jasnije i tačnije evidencije i kod računovođa i kod državnog organa, kako bi se stvorio što bolji poslovni ambijent i unaprijedio kvalitet finansijskog izvještavanja

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO