Održan memorijal Safet Mavrić Ćako

U organizaciji Sportskog saveza i Grada Novog Pazara u subotu je na Ribarićkom jezeru održan je tradicionalni 17. memorijal ,,Safet Mavrić Ćako“.

U čast ovog novopazarskog svestranog sportiste, koji je tragično izgubio život na Hajli, održana su takmičenja u plivanju, biciklizmu, ribolovu i planinarenju.

Takmičenja u plivanju održana su u svim starosnim kategorijama, a trka na 7. 000 metara po prvi put ove godine bodovana je za Srbija open kup, što je dodatno dalo na značaju.

Apsolutni pobjednik za muškarce na 7. 000 metara bio je Balzan Benze (14) iz Bečeja, drugo mjesto osvoio je Božidar Race iz Beograda, a treće i četvrto pripalo je novopazarcima braći Jasminu i Irfanu Gračaninu.

U konkurenciji žena na istoj stazi pobijedila je Jelena Ječanski, druga je bila Jovana Duduković, a treća Dragana Savčić.

U okviru ovog memorijala održana su i takmičenja u ribolovu, u kategoriji pionira i seniora, zatim u biciklizmu, gdje se vozila etapa Novi Pazar- Tutin- Pode, a planinari su prošli transverzalu Mokra Gora- Hajla u dužini od 54 kilometra.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO