OGLASIO SE ZUKORLIĆ O UGLJANINU I TAČIJU! Nekada je tvrdio da su Bošnjaci iliri! VIDEO

Odlazak predsednika Bošnjačkog nacionalnog veća i lidera SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina u Prištinu da “Hašimu Tačiju čestita Dan državnosti” ocenjen je od strane aktera srpske političke scene i analitičara nelogičnim potezom, kojim se gura “prst u oko državi”. Poslanik BDZ-a Muamer Zukorlić kaže da Ugljaninov gest vidi kao uobičajeno ponašanje lidera SDA, koje zavisi od toga da li je u vlasti ili van nje.

Bošnjaci ni na koji način ne treba da se mešaju u srpsko-albanski konflikt, ocenjuje poslanik BDZ-a Muamer Zukorlić povodom čestitanja Sulejmana Ugljanina Hašimu Tačiju na državi Kosovo.

Zukorlić za Tanjug ocenjuje da takvo mešanje Bošnjaka može biti samo na njihovu štetu, te ističe da će nekoj od bošnjačkih zajednica “gotovo sigurno napraviti problem”.

Iz Bošnjačkog nacionalnog veća, čiji je predsednik Ugljanin, juče je saopšteno da je lider SDA prilikom nedavnog boravka u Prištini čestitao Tačiju “na dobrim rezultatima u izgradnji jedne demokratske, multinacionalne i multikonfesionalne evropske države zasnovane na vladavini prava, pravnoj sigurnosti i jednakosti pred zakonom”.

Zukorlić ovaj Ugljaninov gest vidi kao uobičajeno ponašanje lidera SDA, koje zavisi od toga da li je u vlasti ili van nje.

“Kada je u Vladi, onda je Srbija najbolja zemlja, prava Bošnjaka su na najvišem nivou i tada je on najveći srpski patriota. Kada nije u Vladi, onda radi sve ono što je suprotno od toga, govoriće da je Srbija faštistička tvorevina, uključujući i ovo sada”, primećuje Zukorlić.

S obzirom na to da Bošnjaci žive na području Srbije, BiH, i Crne Gore, Zukorlić kaže da bi politički predstavnici Bošnjaka najpre trebalo da vode računa o bošnjačkim pitanjima i interesima.

“Nije dobro da Ugljanin na ovaj ili bilo koji drugi način gura prst u oko Srbiji”, navodi Zukorlić i primećuje da je to jedna krajnost bošnjačke politike u Srbiji, naspram druge koja, kaže, podrazumeva da se uvek nešto kaže protiv Bosne, Albanaca i muslimana uopšteno.

Nema sumnje, međutim, da je ovde ipak reč o uskim ličnim i partijskim interesima, a da je interes zajednice bošnjačkog naroda u drugom planu.

“Mi kao politički predstavnici Bošnjaka trebalo bi da najveći deo naše energije uložimo da Bošnjacima, ma gde oni živeli, olakšamo, a ako ne možemo da im pomognemo onda bar da pazimo da svojim izjavama, pa i postupcima im ne otežavamo ionako tešku poziciju u kojoj se nalaze”, zaključio je Zukorlić.

IZVOR. TAnjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO