Olimpijac napravio račun 5.000 dolara jureći pokemone u Riju

1691

Potpuno otkačena jurnjava za Pokemonima zaludela je svet, a histerija nije zaobišla ni Rio de Žaneiro gde se održavaju Olimpijske igre. Tako je japanski gimnastičar i osvajač zlatne medalje u višeboju, Kohei Učimura, napraivio račun za telefon od 4.954 dolara jureći pokemone po plažama i favelama Rija.

Pošto je operateru objasnio da je bio u romingu na Olimpijadi i da je jurio Pokemonu u pauzama, japanski gimnastičar je uspeo da ih ubedi da mu se ukinu ekstra troškovi i naplati “samo” 30 dolara interneta u romingu po danu.

Pošto u ostatku sveta pomama za igricom i dalje traje, ruke trljaju proizvođači litijum-jonskih baterija koji su doživeli pravi mali procvat. Kako otkriva poslednje tržišno istraživanje NPD grupe, globalna prodaja prenosnih baterija je u periodu između 10. i 23. jula porasla za čak 101 odsto.

Istraživanje ne pokušava da prevede taj procenat u konkretnu zaradu, ali neki drugi stručnjaci procenjuju kako je industrija baterija samo zahvaljujući ovoj mobilnoj hit igri u poslednjih mesec dana zaradila preko 200 miliona američkih dolara.

izvor: N1