Osnovci i srednjoškolci dobili od grada Novog Pazara 2.340 knjiga

533

Dodelom knjiga za svih 1.300 maturanata novopazarskih srednjih škola završeno je obeležavanje “meseca knjige”, manifestacije tokom koje su lokalna samouprava i kulturne ustanove knjigama darivale i 1.040 najboljih osnovaca.

– Ovom akcijom želimo da budućim naraštajima približimo knjige i čitanje, jer su oni ti koji će u godinama pred nama voditi ovaj grad. Želimo da nam ova deca uzvrate vrednim učenjem i sticanjem znanja – kazao je gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović koji je, osim knjiga, maturantima darovao i majice sa grbom grada.

Lokalna samouprava bila je generalni pokrovitelj obeležavanja “meseca knjige”, a organizatori su bili Narodna biblioteka “Dositej Obradović”, Kulturni centar, Kulturno-prosvetna zajednica i Centar za omladinu “Duga”.

– Novi Pazar ima mlade ljude koji cene nauku, kulturu i obrazovanje, a ovom manifestacijom smo pokazali da su upravo te vrednosti na ceni u Novom Pazaru. Ovo je poruka iz našeg grada za celu Srbiju i čitav svet – kazao je direktor biblioteke Elijas Rebronja.

Darivanje maturanata i najboljih osnovaca knjigama jedna je od propratnih manifestacija kojom će se u Novom Pazaru obeležiti 555 godina od osnivanja grada. Centralne manifestacije biće u sredu, 20. aprila.

izvor: Blic