Ovako bi mogao da izgleda Alfa Romeo Giulia Coupe

1155

Pojedini mediji su početkom ovog meseca objavili da će Alfa Romeo na predstojećem sajmu automobila u Ženevi pokazati novog člana iz Giulia porodice, ali i da to neće biti karavanska Giulia Sportwagon, već Coupe varijanta.

Dakle, očekuje nas rival Audiju A5 Coupe, BMW-u Serije 4 Coupe i Mercedesu C klase Coupe, i to možda pod nazivom Giulia Sprint.

Giulia Sprint bi trebalo da dobije već poznate motore iz standardne Giulije, uključujući naravno i V6 sa 510KS za Quadrifoglio verziju.

Takođe, navodno nije isključena ni Cabrio varijanta, kao konkurent Audiju A5 Cabrio, BMW-u Serije 4 Cabrio i Mercedesu C klase Cabrio.

Iako je Italijanima nakon premijere Gilulije prioritet njihova SUV gama (Stelvio je već predstavljen a sledi bar još jedan SUV), predstavnici Alfe su prošle godine u vezi Coupea i Cabria izjavili da ovoj kompaniji trebaju takvi automobili u ponudi, uz najavu da će ih i imati, samo je pitanje kada.

Kako bilo, dodavanje dvovratnih Coupe i Cabrio verzija u Alfinu ponudu bi bio relativno jeftin način za proširenje njihove game, posebno na tržištima kakvo je američko koje bi trebalo da odigra značajnu ulogu u oporavku brenda.

Iz ove italijanske marke je nedavno takođe saopšteno da kupcima ipak neće ponuditi karavansku Giuliju Sportwagon. To je potvrdio šef proizvodnje u Alfi, Alfredo Altavilla, koji jasno kaže da su u kompaniji odličili da neće biti Giulije Sportwagon.

U Alfi naime očekuje da će deo kupaca koji bi želeli Giuliju Sportwagon preuzeti njihov novi crossover Stelvio, koji je inače i napravljen na istoj platformi kao i Giulia.

Takođe, i Stelvio u ponudi ima sportsku Quadrifoglio verziju, sa istim motorom od 510KS koji bi između ostalog imala i Giulia Sportwagon Quadrifoglio.

To znači da će u Audiju, BMW-u i Mercedesu imati jednog rivala manje za njihove karavane srednje klase (A4 Avant, Serija 3 Touring i C klasa T-Modell).

Izvor: Auto.blog.rs