Pato u zimskom prelaznom roku ide u London, ali se ne zna u koji klub

69

Napadač brazilskog Corintiansa Alexandre Pato mogao bi tokom zimskog prelaznog roka da se vrati u Evropu.

Popularni “Patak” je 2007. godine prešao u Milan iz matičnog Internacionala, da bi u narednih šest sezona postigao 51 gol na 171 utakmici za ‘rossonere’, dok je u dresu tima iz Sao Paula za 25 mečeva dao 8 pogodaka.

Kako prenosi “Mirror”, londonski rivali Tottenham i Arsenal žele Brazilca u svojim redovima. Andre-Villas Boas želi da rastereti Roberta Soldada, dok Arsene Wenger ima istu namjeru za Girouda.

Pato je prije manje od godinu dana prešao u brazilsku ekipu za 15 miliona eura, a uprava tima prinuđena je da ga proda jer navijači smatraju da svojom idolentnošću ne zaslužuje da nosi dres kluba.

“On ima visoko otkupnu klauzulu, tako da sumnjam da će bilo koji tim iz Brazila biti zainteresovan za transfer. S druge strane, čujem da su Tottenham i Arsenal zainteresovani za njegove usluge. Ako je tako, želio bih da im poručim da smo otvoreni za eventuale pregovore”, rekao je Roberto de Andrade, sportski direktor brazilskog tima.

Menadžer Tottenhama bio je blizu dovođenja Brazilca u samom finišu prelaznog roka, za sumu od 18 miliona funti, ali je sam igrač odlučio da odbije ponudu i ostane u Corintiansu.

Tottenham se nada da bi na zimu Pato mogao jeftinije da ih košta.

SandzakHaber.net

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO