Pazar dobija reciklažni centar do kraja leta

Novi Pazar – U okviru projekta koji sprovode Ujedinjene nacije u Novom Pazaru, ambasadorka UN-a Irena Vojačkova Saolorano sastala se sa gradonačelnikom dr Mehom Mahmutovićem i tom prilikom su razgovarali o izgradnji reciklažnog centra koji bi trebao da se završi do kraja leta u naselju Blaževo.

 

Tema sastanka bila je i predstavljanje novog koordinatora tog projekta Edina Kalača.

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku da se ponovo sretne sa ambasadorkom Ujedinjenih nacija Irenom Vojačkovom Solorano i razgovara o nastavku saradnje.

Vi znate da ujedinjene nacije sprovode projekat u Novom Pazaru koji traje dve godine. Ove godine planiramo da uradimo reciklažni centar u Novom Pazaru i dogovorili smo se da taj projekat bude gotov do kraja leta, praktično do kraja leta grad Novi Pazar dobija reciklažni centar”, dodao je Mahmutović.

Ujedinjene nacije sprovode jedan veliki projekat ovde u Novom Pazaru. Jedan od elemenata tog projekta je otvaranje reciklažnog centra, i danas je cilj našeg sastanka između ostalog bio i da predstavimo novog koordinatora ovog projekta u Novom Pazarau gospodina Edina Kalača”, rekla je ambasadorka UN u Srbiji Irena Vojačkova Saolorano.

Na današnjem sastanku predstavljen je i Novi koordinator četiri sub projekta koji se sprovode u ovom regionu, a to je Edin Kalač.

“Koordiniraću agencijama kao što su UNDP, Svetska zdrastvena organizacija UNOPS, UNPA, tako da će u narednom periodu sve te agencije biti koordinirane u pravcu kvalitetnog sprovođenja projekata. Pre svega tu je reciklažni centar, radiće se na edukaciji mladih i osposobljavanja rada ambulante.

Inače ovo je samo jedan u nizu redovnih sastanaka ambasadorke Ujedinjenih nacija i gradonačelnika Novog Pazara.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO