Počinje rasprava o zaostavštini Tijane Ognjanović

398033_0203a_f

Beograd – Pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu danas bi trebalo da počne postupak za raspravljanje zaostavštine Tijane Ognjanović (8), koja je preminila 15. jula u bolnici u Hjustonu čekajući na transplantaciju srca, za koju su u humanitarnoj akciji gradjani skupili oko 2.580.000 miliona evra.

Kao naslednici zaostavštine u sudskim spisima navedeni su njeni roditelji Jelena i Nebojša Ognjanović, koji bi danas trebalo da se pojave na ročištu.

S obzirom da je jedan deo prikupljenog novca uplaćen na Tijanin račun izvesna nepotrošena svota biće predmet ostavinske rasprave.

Ognjanovići su prethodnih nedelja prozivani u medijima oko povraćaja prikupljenog novca, a po nalogu tužilaštva saslušani su u policiji u svojstvu gradjana radi prikupljanja obaveštenja.

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je 14. novembra da “nije utvrdjeno da je sa računa Tijane Ognjanović trošen novac za bilo šta osim za njeno lečenje”.

Dačić je dodao da je verovatno bilo pokušaja manipulacija novcem koji je prikupljen za Tijanino lečenje i dok je ona bila Ĺživa, i u tom smislu je predložio osnivanje fondova za lečenje obolele dece.

Prema pisanju medija za operaciju Tijane Ognjanović u humanitarnoj akcji prikupljeno je 2.580.000 miliona evra, od čega je za lecenje u Hjustonu plaćeno 1.1 milion dolara.

Sa još 87.000 dolara plaćene su avionske karte i boravak u bolnici, dok je sahrana devojčice koštala 1.6 miliona dinara.
Na Tijaninom racunu ostalo je 405.000 dolara, a na dva računa na ime njene majke joĹĄ 1.26 miliona evra, pišu mediji.

Tijanini roditelji inače imaju pravo da sudu predlože isključenje javnosti sa sudjenja radi zaštite porodičnih interesa.

sandzakhaber / izvor: blic.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO