Podrška preduzetništvu

Juče je u Novom Pazaru održana radionica na temu “Procena stanja u izabranim sektorima”, u okviru projekta “Programa podrške razvoja preduzetništva u Južnoj i Jugozapadnoj Srbiji”.

Projekat sprovodi Nacionalna agencija za regionalni razvoj u saradnji sa četiri Regionalne razvojne agencije, između ostalih i sa Regionalnom razvojnom agencijom Sandžaka – SEDA.

Kako je istakla savjetnik za međunarodnu saradnju Nacionalne agencije za regionalni razvoj, Stefanija Đokić, ovim projektom se planira jačanje malih i srednjih preduzeća u odabranim regionima, odnosno uspostavljanje veze između firmi u odabranim regionima, kao i novih, većih tržišta, ali i povećanje prodaje i izvoza, kao i stvaranja novih radnih mjesta.

Kako je istakao konsultant u Američkoj agenciji za međunarodnu saradnju, Slobodan Krejaković, trenutno je u toku analiza odabranih sektora koji će USAID podržati. Cilj Projekta podrške razvoju privatnog sektora je unapređenje razvoja sektora mikro malih i srednjih preduzeća i preduzetništva u 12 opština južne i jugozapadne Srbije, koji će takođe pružanjem nefinansijske i finansijske pomoći u određenim sektorima podržati razvoj omladinskog i ženskog preduzetnistva.

“Projektom je predviđeno da 200 kandidata pohađa obuku ,dok je planirano da po realizaciji takmičenja za nabolji biznis plan, 32 najbolje rangirana biznis plana kvalifikuju za dodjelu bespovratnih sredstava – istako je finansijski menadžer Regionalne razvojne agencije Sandžaka, Almir Šaćirović.

Rok za podnošenje prijava za učešće u obuci je 23. maj. 2014. godine.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO