Poginuo Mirza Ganić – Foto

Novi Pazar –  Novopazarac Mirza Ganić sudeći po fotografijama koje su jutros dospele do našeg portala poginuo je u Siriji. Kako Sandžakhaber saznaje od  Ebu Malik Es Sandžački. Ganić je na ratištu u Siriji od početka sukoba.

Kako smo i obećali našim čitaocima nismo bili sigurni sve dok nismo dobili fotografije. Sada je potvrđeno da je Ganić poginuo u Sirij.

Kako sandžakhaber saznaje nezvanično Ganić je odbio da se povuče sa položaja tokom povlačenja a bio je ranjen, njega su danas pripadnici njegove brigade kada su osvojili položaj na kojem je bio pronašli.

Informaciju koju smo prvi objavili pre nekoliko dana bila je tačna ali zbog nepostojanja fotografija i nečije neslane šale sa facebook profilom poginulog Ganića ustupio je i demant informacije.

 

4.1.2014- poslije podne sehdio je brat Mirza Ganic kaže se u poruci koju smo dobili od borca koji je zajedno u jedinici sa Ganićem.

“Dan kada će sehiditi rekao je Emiru da će ga dobro zapamtiti ako ga ne povede u akciju.Emir ga je poveo i kaze da ga je vidio kako medju prvima trči na neprijatelja. Počela je strašna borba,te su se njih dvojica zbog velike pocunjave razišli. Kasnije smo culi vijest od brata iračanina da je šehidio. Na njegovoj pušci bile su urezane inicijale M i N.Pa molim Allaha da podari sabura osobi N. Takodje molim Allaha da podari sabura njegovoj porodici”
Amr ibn Islam

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO