Postizborne kalkulacije Ugljanin se opet nudi

BEOGRAD – Teške reči koje je Sulejman Ugljanin tokom izborne kampanje izgovorio na račun Rasima Ljajića, optužujući ga za organizovanje i naručivanje ubistava članova SDA i druga krivična dela, mogle bi ga koštati ministarskog mesta u Vladi Srbije.

 

Mada se Ugljanin, čija je SDA osvojila tri poslanička mandata, javno nudi Vučiću, Ljajić je kategoričan „da neće ni da sedi u istoj prostoriji gde i Ugljanin, a kamoli da bude u istoj vladi u kojoj je i lider SDA“.

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović i drugi čelnici Sandžačke demokratske partije (SDP) traže od Vučića da konačno otvori „dosije“ o Ugljaninovoj vladavini Novim Pazarom (dok je bio gradonačelnik) kada je, po nalazima republičkih inspekcija „isparilo“ više od deset miliona evra. Dok su bili u koaliciji sa Ugljaninom, lideri SDP-a nisu pominjali ove silne milione, jer su se jedni i drugi bojali Zukorlića.

Na Ugljanina će se ići i zbog zloupotrebe novca Agencije za održivi razvoj, koja je bila pod njegovom kontrolom, a koja je krave, kultivatore i plastenike šakom i kapom delila stranačkim aktivistima, pa čak i nekima koji žive u centru Novog Pazara. Ispitivanje načina trošenja državnih sredstava u Sjenici je, na insistiranje poljoprivrednika, najavio i ministar pravde Nikola Selaković.

Ipak, uprkos svemu tome, moguće je da će Ugljanin biti ministar i u novoj Vladi. Njega bi mogli da preporuče: uspeh u Sandžaku gde je osvojio najviše bošnjačkih glasova, uključivanje manjina u rad Vlade i preporuke iz Ankare koje su ga i ranije „ubacivale“ u kabinete.

Putuj muftija, ne misli na džamiju

Svestan da je izgubio uticaj, muftija Muamer Zukorlić „seli“ se u severnu Crnu Goru gde se, uprkos što ova država ima Islamsku zajednicu i reisa Rifata Fejzića, već proglasio za glavnog muftiju crnogorskog Sandžaka. Njegova stranka BDZ drži promotivne skupove u Rožajama, Beranama i Bijelom Polju i pokušava da na sledećim izborima ostvari bolje rezultate nego u srpskom delu Sandžaka.

Izvor: Vesti

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO