Potpisivanje peticije za Staru banju sutra kod Sebilja

Inicijativu “Vratimo Staru banju građanima” koju su pokrenule nevladine organizacije iz Novog Pazara podržalo je do sada svojim potpisima gotovo 6 hiljada građana.

Jedini cilj im je kako kažu da se taj kulturno istorijski objekat spasi od daljeg propadanja i da kao ranijih godina on bude na raspolaganju građanima i turistima. Akcija se nastavlja i sutra od 11 sati kod novopazarskog Sebilja gdje će svi zainteresiovani moći da razgovaraju o ovoj temi, ali i da potpisom daju podršku ovoj inicijativi.

Inicijativu je pokrenulo nekoliko nevladinih organizacija, a ona je veoma brzo naišla i na podršku građana. Na mnogim sajtovima su postavljene i online peticije, kako bi sve bilo dostupnije građanima koji žele da daju svoju podršku. Predstavnici NVO sektora će sutra u Novom Pazaru kod Sebilja nastaviti sa prikupljanjem potpisa, ali i razgovorima sa građanima o Staroj banji.

Po riječima predstavnika “Forum 10” Fahrudina Kladničanina, peticija će kada za to dođe vrijeme biti proslijeđena svim relevantnim institucijama, sa zahtjevom da se status Stare banje riješi.

Inicijatori peticije ističu da je jedini cilj da se taj kulturno istorijski objekat spasi od daljeg propadanja i da kao i ranijih godina on bude na raspolaganju građanima i turistima koji u sve većem broju dolaze u Novi Pazar, a da ih umjesto korova, rešetaka i katanaca ubuduće sačeka velelepni istorijski objekat.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO